Primăria Constanța a încheiat un contract de peste 1,6 milioane de euro, pentru carburant auto

0
279

În urmă cu aproape un an, la sfârșitul lunii septembrie 2022, Primăria Constanța lansa o achiziție, în valoare de 2 milioane de euro, pentru furnizarea de carburant auto pe bază de carduri, respectiv benzină fără plumb și motorină. Achiziția a fost publicată, recent, ca fiind finalizată. Contractul a fost încheiat cu Rompetrol Downstream. Valoarea totală a acestuia este de 6.750.288 lei fără TVA, adică 8.032.842,72 lei cu TVA (1.616.754,19 euro).

În ce constă achiziția

În Caietul de sarcini se arată că direcțiile/compartimentele din cadrul Primăriei Constanța au nevoie de carburant pentru autovehicule și utilaje, inclusiv pentru îngrijirea spațiilor verzi.

„Direcțiile/compartimentele din cadrul UAT Municipiul Constanța, care au nevoie de carburant pentru autovehicule și utilaje pentru care le utilizează în vederea deplasărilor în teren, pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu și rezolvarea diferitelor solicitări/sesizări ale cetățenilor municipiului Constanța, respectiv pentru îngrijirea spațiilor verzi de pe raza teritorială a municipiului Constanța”, scrie în document.

Autoritatea contractantă are nevoie de carburant auto pe bază de carduri, respectiv benzină fără plumb și motorină, pentru cele 88 de autovehicule și douăsprezece utilaje.

Cardurile de carburant vor fi personalizate, iar cu acestea va exista posibilitatea de a se alimenta în toate stațiile furnizorului de pe teritoriul României.

„Carburanții vor fi livrați pe bază de carduri personalizate (ex. nr. înmatriculare autovehicul sau indicativ, denumirea autorității contractante etc.), cu posibilitatea de a alimenta în toate stațiile furnizorului de pe teritoriul României. Cardurile vor funcționa cu limitare a cantităților/valorilor de carburant impuse de autoritatea contractantă și respectiv a tipului de carburant (benzină/motorină) necesar fiecărui autovehicul/utilaj”, se mai arată în Caietul de sarcini.

În document se mai specifică și faptul că ofertantul trebuie să dețină minimum patru stații de alimentare pe raza municipiului Constanța.

„Carburanții livrați vor respecta normele Uniunii Europene și trebuie să fie omologați conform legislației române în vigoare, încadrându-se în coeficienții de poluare acceptați de normele minim Euro5. Ofertantul trebuie să dețină minim 4 stații de alimentare pe raza municipiului Constanța”, se precizează în Caietul de sarcini.

Cine a obținut contractul

Rompetrol Downstream este o firmă din București, înființată în anul 2000, care are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule, în magazine specializate. În anul 2022, societatea a avut o cifră de afaceri de 16.572.205.3788de lei, un profit net de 190.013.893 de lei și 438 de angajați. Administratori sunt Claudiu Mihai Contanu, Cătălin Dumitru, Nugumanov Bauyrzhan, Tergeussizov Batyrzhan, Adrian Tohănean, Emilia Voiculescu, Nugumanov Bauyrzhan. Firmele asociate sunt Rompetrol Rafinare SA, KMG International NV și Oilfield Exploration Business Solutions SA.

Petruț IACOB

Citește și:


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.