Primăria Constanța face curățenie în Pasajul de la Gară: în cel din centrul orașului nu vrea, în ciuda sesizărilor că e MIZERIE!

0
389

Primăria Constanța face curățenie în Pasajul de la Gară, ca să poată fi demarat un proiect de valorizare artistică a acestuia. În cel pe pe strada Ștefan cel Mare nu vrea, însă, deși Focus Press a sesizat de două ori mizeria din pasaj.

Administrația locală a anunțat miercuri, 7 aprilie a.c., că și Pasajul de la Gară va fi transformat într-o galerie de artă. Confort Urban s-a apucat de lucrări de întreținere și reparații ale acestuia, în vederea pregătirii demarării proiectului „Underground Art Flipping“. Un proiect finanțat de Comisia Europeană, prin programul Corpul European de Solidaritate, al Asociației CreativePlus.

Pasajul de la Gară va fi transformat, prin pictarea sa în cadrul unor concursuri de creație destinate mediilor artistice locale și prin realizarea unor decorațiuni de artă murală, ce vor include mesaje de educație pentru dezvoltare durabilă. Apoi, vor fi organizate evenimente culturale menite să încurajeze educația durabilă (de Ziua Voluntarului, Ziua Anti-Bullying etc.), concerte stradale integrate sub conceptul „Underground Music for Young Artists“, expoziții de fotografie și de artă plastic etc.

Așa că Primăria s-a apucat să refacă iluminatul public din pasaj și să igienizeze locația înainte de a-l preda asociației, pentru înfrumusețare.

Poate cu această ocazie, administrația locală își va aduce aminte că, la sesizarea Focus Press, în luna martie a.c., a promis nu o dată, ci de două ori, că va face curățenie în pasajul din centrul orașului, de pe strada Ștefan cel Mare. Mai ales că acesta este deja galerie de artă, chiar una deschisă pentru a ne reaminti mereu de o personalitate a urbei: Virgil Coman.

Miercuri, 7 aprilie a.c., pasajul era încă un spațiu mizer, plin de mucegai și praf, cu vopseaua crăpată și mulți păianjeni. Lasat în paragină. Degeaba am scris, degeaba am sesizat, degeaba ni s-a promis, nu contează pentru Primărie. Deși îl folosesc zeci de constănțeni în fiecare zi! E prea greu să faci puțină curățenie?

E clar, mai-marii urbei nu vor să-și bată capul cu acesta până nu demarează proiectul de modernizare a străzii pietonale Ștefan cel Mare, în cadrul căruia și pasajul va fi reabilitat. Proiect ce, probabil, va demara, însă, anul viitor! Până atunci, nu avem decât să traversăm strada Mihai Viteazu în fugă, prin mizerie, pe dedesubt, ca să nu riscăm vreun accident pe deasupra. Sau să mergem noi să dăm cu mopul și să ștergem praful, ce contează atâția bani plătiți din bugetul local pentru curățenia din oraș!

Ori să propunem Primăriei să organizăm o expoziție și în acest pasaj, și atunci sigur va fi rapid igienizat, pentru ca reprezentanții administrației locale să mai aibă un motiv să iasă un față, cum se spune.

RUȘINICĂ!

Valentin ISPAS 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.