Primăria face recurs în procesul cu fosta şefă a Serviciului Juridic

0
414

Tribunalul Constanța a anulat, săptămâna trecută, dispoziția din octombrie 2019, prin care primarul Făgădău a desființat postul de director al Serviciului Juridic ocupat de Roxana Irina Pînzariu. Primarul Chițac va depune recurs împotriva soluției instanței.

Primarul Decebal Făgădău a desfințat în octombrie 2019 postul de director al Serviciului Juridic ocupat de Roxana Irina Pînzariu, considerând-o pe aceasta vinovată pentru un proces pierdut de administrația locală chiar împotriva părinților ei. Pentru care Municipalitatea trebuia să achite penalități de 100.000 de euro: Nicolae și Georgeta Puiu chemaseră Primăria în instanță deoarece nu era lăsați să construiască un bloc cu 4 etaje.

Însă, săptămâna trecută, Tribunalul Constanța a anulat dispoziția fostului edil-șef, dispunând reintegrarea Roxanei Pînzariu într-o funcţie publică echivalentă și plata unei despăgubiri egale cu cuantumul salariilor indexate, actualizate, majorate şi recalculate si cu celelalte drepturi/sporuri de care ar fi beneficiat reclamanta, de la data destituirii – 01.02.2020 şi până la reintegrarea pe o funcţie publică echivalentă.

Până când aceasta va reveni pe funcție, dacă va mai reveni, va mai trece însă mult timp, căci Primăria va depune recurs împotriva soluției instanței.

„Vom face recurs. Este obligația noastră să mergem până la capăt. Nu ne putem opri în acest moment. Ne căutăm dreptatea până la capăt. Și în momentul în care cineva va da cu ciocanul în masă și va spune că aceasta este soluția finală, va trebui să o aplicăm, pentru că e o lege“, a declarat primarul Vergil Chițac pentru Focus Press.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.