Primarul Chiţac rectifică iar bugetul Constanței şi se tot răzgândeşte în privinţa proiectelor: acum nu mai vrea să repare pasarela maritimă din Mamaia

0
704

În luna iulie a.c., primarul Vergil Chițac propunea rectificarea bugetului, redirecționând fondurile alocate pentru documentația necesară reabilitării basilicii paleo-creștine și Termelor Romane pentru cea ce vizează repararea Casei Ion Bănescu. Acum cere o nouă rectificare și nu mai vrea să repare pasarela maritimă din Mamaia, pentru a se realiza studii și expertize pentru fântânile arteziene din oraș și stațiune.

Primarul Vergil Chițac a convocat de îndată Consiliul Local Constanța, în ședință extraordinară, pentru vineri, 17 septembrie a.c., ora 14.00. Pe ordinea de zi se regăsește un nou proiect de rectificare a bugetului local pe anul 2021, printre modificări regăsindu-se redistribuirea fondurilor alocate lucrărilor de reparații curente la pasarela maritimă din Mamaia, din dreptul Hotelului Victoria.

Astfel, se alocă 54.000 de lei pentru elaborarea de studii topografice pentru fântânile arteziene din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia și 62.000 de lei pentru elaborare expertize tehnice ale acestor fântâni.

Alți 163.000 de lei alocați pentru reparațiile curente ale pasarelei se transferă pentru elaborare studiu de fundamentare a oportunității constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară cu rol în exercitarea atribuțiilor legale în domeniul serviciilor de transport public local la nivel Zonei Metropolitane Constanța. Un proiect așteptat de mai mulți primari de comune și orașe din județul Constanța, care își doresc ca serviciile de transport în comun ale CT Bus să fie oferite și în exteriorul Constanței.

Reamintim că pasarela maritimă din Mamaia avea 420 de metri și a costat peste 1,5 milioane de euro, fonduri asigurate de Ministerul Dezvoltării și din bugetul local. O parte din ea a fost însă acoperită cu nisip, după extinderea plajelor în cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere implementat de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral.

Probabil primarul Vergil Chițac se gândește că dacă tot a trecut vara nu mai are rost să repare pasarela, poate la anul, înainte de noul sezon estival.

Rămâne de văzut dacă noul proiect de rectificare a bugetului va primi avizul Comisiei de specialitate nr. 1 a Consiliului Local (Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe și administrarea domeniului public și privat al municipiului Constanța). La ședința din iulie a.c. a acesteia, consilierii locali și-au arătat totala nemulțumire față de modificarea frecventă a bugetului local, din diverse motive ce arată crasa incompetență a unor angajați ai Primăriei Constanța, lipsa de logică și anticipare, și neputința de a demara investiții absolut necesare în oraș.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.