Rând pe rând, se trece pe scenariul “galben” în toate unităţile de învăţământ din judeţ

0
2714
Foto-arhivă

Directorii școlilor din municipiul Constanța au început să anunțe părinții că, de săptămâna viitoare, toate cursurile se vor desfășura conform scenariului 2 (galben – hibrid) şi nici o unitate de învățământ din municipiul reședință de județ nu va mai funcționa conform scenariului 1 (verde).

Astfel, doar elevii din învățământul primar și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor merge la școală, iar cei din celelalte clase (gimnaziu și liceu) vor participa la cursuri față în față prin rotație, la fiecare două săptămâni, în rest doar on-line.

Hotărâri similare au primit, vineri, 2 octombrie, şi unităţi şcolare din judeţ – ca de exemplu la Valu lui Traian sau Cernavodă. La Cernavodă, părinţii au fost înştiinţaţi că, începând cu data de 6 octombrie, având în vedere rata incidenţei infectărilor cu COVID-19, se va trece la scenariul galben: participare zilnică, cu prezenţă fizică, a preşcolarilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Panseluţa”, a elevilor de clase 0-IV şi a celor de a VIII-a. În schimb, elevii de la celelalte clase de gimnaziu (clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a) vor face cursuri în sistem hibrid. Iată document:

Aceleaşi informaţii au fost transmise şi părinţilor care au elevi la Liceul „Anghel Saligny” din Cernavodă, scenariul galben intrând în vigoare din data de 5 octombrie:

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.