România riscă să piardă 230.000 de turiști din Israel și încasări de peste un miliard de lei pentru că autoritățile române nu răspund invitației

0
1785

Israel a semnat protocoale cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia şi Seychelles privind primirea turiştilor pe bază de adeverinţă de vaccinare şi se află în discuţii cu România, susţine consultantul româno-israelian în turism Meidan Butnaru. Doar că, autoritățile din România nu au trimis până acum un răspuns. Mai mult decât atât, Ministrul Economie, Antreprenoriatului și Turismului din România, Claudiu Năsui, susține că nu a primit nici o solicitare în acest sens, deși Meidan Butnaru a specificat că i-a trimis mai multe e-mailuri.

Israel a luat o primă măsură pentru a aduce turiști în țara lor, dar și pentru ca cetățenii israelieni să poată merge în vacanță liniștiți. Astfel, autoritățile israeliene au stabilit un plan de măsuri prin care să își deschidă granițele cu mai multe țări, printre care și România. Ministrul Economie, Antreprenoriatului și Turismului din România, Claudiu Năsui, a precizat că este o idee foarte bună și că el va susține aceste demersuri, însă, până acum nu a primit nici o solicitare în acest sens.

De partea cealată, Meidan Butnaru se întreabă de ce nu a ieșit ministrul public să spună aceste lucruri, mai ales că nu este vorba de nici un ban din bugetul țării noastre.

„Dacă susține aceste demersuri de ce nu a ieșit public să spună acest lucru? Eu întreb, pentru că ceea ce vrem noi să facem nu costă bani, deci nu ține de buget. Eu i-am trimis personal câteva e-mailuri domnului ministru Năsui pe adrese pe care am reușit să fac rost. Am cerut o întâlnire. Mi s-a părut normal ca, după sutele de mii de turiști pe care i-am adus în România, să pot să mă văd cu un ministru care este delegat pe așa ceva. Deci noi nu vrem bani, noi vorbim de redresarea industriei. Eu am vorbit cu foarte mulți hotelieri care în trecut au avut cel puțin 65% trafic din Istrael. Deci piața asta cu turiștii israelieni a fost vitală și înainte de pandemie”, a precizat Meidan Butnaru.

Potrivit acestuia, oraşele mari precum Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, dar şi Valea Prahovei sau litoralul românesc, în timpul sezonului de vară, vor putea să-şi recupereze o parte dintre turiştii tradiţionali prin semnarea acestui acord.

„Până în martie în Israel vor fi peste cinci milioane de persoane vaccinate. Și atunci e normal ca cei din Guvern care se ocupă de industria turismului să ne lase să primim turiști care nu mai prezintă un risc epidemiologic. Eu mă așteptam ca după ce am trimis e-mail domnului Claudiu Năsui să pot să am o întrevedere cu el și să îi spun despre ce este vorba, poate el nu știe. Eu mă întreb cum alte țări au reușit să găsească deschiderea pentru discuții și noi nu. Eu cred că interesul este mai mare pentru România decât pentru Israel”, a mai specificat consultantul româno-israelian în turism.

Meidan Butnaru s-a născut în Israel, dar este de origine română. El activează în turism de peste 17 ani, având mai multe poziţii în diferite firme din turism din Israel. Meidan Butnaru este directorul comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings Tours Ltd şi s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai importanţi lideri de incoming pentru piaţa românească pe curse charter.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.