Salubrizarea municipiului Tulcea, o problemă la care caută soluții viceprimarul Andaluzia Luca

0
648

Viceprimarul municipiului Tulcea Andaluzia Luca recunoaște că societățile din subordinea instituției nu se ridică la nivelul așteptărilor, ale ei și ale cetățenilor, dar este convinsă că acest lucru se poate remedia. Una dintre acestea, unde trebuie îmbunătățită calitate serviciilor este cea care se ocupă de salubrizarea orașului.

Andaluzia Luca spune că activitatea pe care am desfășurat-o până a devenit viceprimar, cea din domeniul mineritului, a făcut-o un om activ și de acțiune. De aceea se ocupă direct de societățile din subordinea instituției.

„Societățile care sunt în coordonarea viceprimarului sunt cele care sunt în contact direct cu oamenii. Mă refer la societatea Servicii Publice care se ocupă atât de salubrizarea orașului cât și de deszăpezirea orașului. Nu pot spune că sunt mulțumită de activitatea societății și nu o spun ca o critică ci pentru că totuși avem foarte multe de modernizat în această activitate și de îmbunătățit în modul de lucru. Trebuie modernizat sistemul de salubrizare a orașului în sensul că trebuie să mecanizăm lucrul acesta și să îmbunătățim calitatea serviciilor“, a precizat viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca.

În acest sens, va continua amenajarea punctelor de colectare a deșeurilor. În prezent, din cele 140 puncte de colectare, 49 sunt modernizate. Chiar și acestea, deși sunt noi, nu sunt întreținute și exploatate corespunzător, atât de către angajați, cât și de către cetățeni. Pentru că nu se colectează selectiv deșeurile, este unul dintre motivele pentru care Uniunea Europeană a sancționat România și implicit municipiul Tulcea, iar taxa de habitat a crescut.

În ceea ce privește proiectele duse la bun sfârșit, cel mai recent este cel de amenajare a unei zone de agrement, un picnic ecologic pe lacul Ciuperca, care a fost demarat cum aproape trei ani de zile. Lucrările au început deja și în scurt timp zona va fi schimbată total.

Alte proiecte cu finanțare europeană prevăd dotarea și eficientizarea energetică a mai multor școli și grădinițe din municipiu, modernizarea sediului primăriei, regenerarea ecologică a zonelor dezafectate. De asemenea, urmează a se achiziționa autobuze electrice și modernizarea a patru străzi importante din oraș, strada Mahmudiei fiind una dintre acestea.

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.