Șarpele Glykon nu a dispărut, e la Madrid

0
308

În urma sesizărilor potrivit cărora Șarpele Glykon nu se mai află în Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, instituția de cultură a transmis că acesta a fost transportat la Madrid, unde va fi prezentat în cadrul unei expoziții internaționale.

În perioada septembrie 2021 – martie 2022 va avea loc, la Madrid, Expoziția Internațională „Tezaure arheologice ale României – rădăcini dacice și romane“, eveniment organizat sub coordonarea Muzeului Național de Istorie a României, în parteneriat cu Muzeul de Arheologie din capitala Spaniei.

La această expoziție, alături de alte 39 de muzee din țară, participă și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (M.I.N.A.C.).

Contribuția M.I.N.A.C. la acest eveniment este reprezentată de 19 bunuri culturale de patrimoniu, din totalul de 835 de piese selectate la nivel național.

Printre piesele din patrimoniul M.I.N.A.C. selectate pentru această manifestare internațională de mare anvergură se numără și faimoasa piesă Șarpele Glykon, unică în lume. Aceasta a părăsit clădirea muzeului din Constanța pentru prima dată de la descoperirea sa, în 1962. Celebra statuie va putea fi admirată de o lume întreagă, marcând, astfel, un moment istoric, cel al împlinirii a 140 de ani de relații româno-spaniole.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.