Se va construi un dispensar în comuna Crișan, la Mila 23

0
741
Silviu Rahău, primarul comunei Crişan, judeţul Tulcea

Comuna Crișan din judetul Tulcea este situată pe ambele maluri ale bratului Sulina, în partea centrala a Deltei Dunarii și are în componență satele Crișan, Caraorman și Mila 23. În anul 2020, la alegerile locale, locuitorii comunei au ales un nou primar, pe Siviu Rahău de la PSD. Noul primar nu a stat mult pe gînduri și a început derularea de noi proiecte, iar printre acestea se numără și construirea unui dispensar în localitatea Mila 23.

Astfel, administrația locală a depus în cadrul Programului National de Dezvoltare Locală, proiectul „Construire dispensar uman, localitatea Mila 23, comuna Crișan, judetul Tulcea”, proiect care a fost selectat de MDRAPFE pentru a primi finantarea. Beneficiarul dorește realizarea unei clădiri noi, cu un corp de cladire P+1 E. Construcția are destinația de dispensar uman rural, cuprinzând spații pentru activitatea nnedicală precum și spații anexă. Valoarea estimată a proiectului este de 608.917.59 de lei.

Investiția reprezintă o prioritate a comunității locale. Prin prisma prevederilor Planului local de Dezvoltare Durabilă a judeţului Tulcea, realizat la nivel judeţean, investiţia se înscrie în Strategia de dezvoltare a judeţului Tulcea pentru perioada 2014 – 2020, ce vizează modernizarea infrastructurii de bază şi asigurarea accesului populaţiei la aceasta. Prezentul proiect va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru populaţia localităţii Crisan, având ca obiectiv general stoparea fenomenului de depopulare a comunei odată cu crearea condiţiilor de dezvoltare locală.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.