VIDEO. Spitalul veterinar Vetzone a mai bifat o intervenţie chirurgicală de succes: unei pisici în vârstă de 13 ani i-a fost extirpată o tumoră mamară

0
242

Cotidianul Focus Press continuă rubrica destinată animăluțelor de companie- aducem în atenția cititorilor imagini din timpul intervențiilor chirurgicale la care sunt supuse patrupedele atunci când suferă de patologii grave.

Reporterii Focus Press au vizitat, din nou, Spitatul veterinar Vetzone în cursul zilei de miercuri, 3 februarie, locul unde se intervine asupra animăluțelor domestice care suferă de diferite boli, fiind operate cu mare grijă.

Am fost întâmpinați de Bonnie, papagalița care vorbește într-una și destinde atmosfera în sala recepției, dar și de cățeluși, pisicuțe care se prezintă regulat la spital pentru diferite patologii.

În această zi am cunoscut-o pe Anny, o pisicuță în vârstă de 13 ani, despre care stăpâna spune că este foarte inteligentă și iubitoare. Amy a fost adusă la spitalul veterinar cu ajutorul ambulanței pusă la dispoziție de Vetzone.

Aceasta a fost diagnosticată cu o patologie mai gravă, tumoră mamară, care a apărut în urmă cu patru luni.

”Pisicuța Anny nu a avut niciodată pui și a fost sterilizită acum 4 ani, a luat tratament cu Progesteron. Dacă se aplică tratamente anticoncepționale pe bază de Progesteron, acesta vine și se bate cap în cap cu estrogenul. O felină când se află în călduri eliberează mult estrogen. Din cauză că i-a fost administrat Progesteronul, creşte incidența puroiului în uter, tumori mamare”, a explicat doctorul veterinar Laurențiu Leica.

După extirparea tumorii, doctorul Laurențiu Leica a explicat: cu cât tumora este mai mare, cu atât plaga va fi mai mare. După intervenția cu succes, doctorul Leica a recomandat ca din șase în șase luni să fie controlată.

”După 10 zile îi vom scoate ațele firele de sudură. Apoi din șase în șase luni recomandarea este să i se facă radiografii pulmonare, ecografii. Aceasta tumoră va fi trimisă la laborator pentru ca să stim cu ce tumoră avem de-a face. În urma intervenţiei, pisicii va trebui să i se efectueze control regulat”, a spus acesta în timpul intervenției chirugicale.

Vă invităm să urmăriți imaginile din timpul intervenției chirugicale.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.