Se va ridica un nou ansamblu rezidenţial în „Ancora Deltei”. Câte locuinţe vor fi

0
2691

Cunoscută şi sub numele de „Ancora Deltei”, comuna Corbu este localitate de graniţă a „Rezervaţiei Deltei Dunării”, cu numeroase atracţii pentru turişti: în zonă se poate practica pescuitul sportiv, plaja Corbu este aproape de localitate şi oferă liniştea şi intimitatea pe care nicio altă plajă din ţara noastră nu o mai poate oferi. Asta probabil pentru o scurtă perioadă de timp, deoarece în comună se pun la cale construirea mai multor ansambluri rezidenţiale, iar cel mai recent se va ridica în Corbu de Jos.

Datorită așezării ei la mică distanță de Stațiunile Mamaia și Năvodari la Sud, și rezervația Delta Dunării la Nord, cât și a investițiilor făcute în ultimii ani, localitatea Corbu s-a dezvoltat foarte rapid, și tinde să devină cea mai nouă stațiune de pe litoralul românesc. Atât plaja lată, lacurile aflate în imediată vecinătate și ultimele investiții în infrastructură și în unități turistice adaugă un plus de atractivitate pentru turiștii români și străini.

Dar nu doar pentru turişti, ci şi pentru investitori imobiliari. Mai multe ansambluri rezidenţiale se vor construi la Corbu, iar cel mai recent este proiectul unor constănţeni care vor construe peste 200 de locuinţe într-un ansamblu ce va avea regimul maxim de înălţime P+3E. Astfel, la Agenţia pentru Protecţia Mediului a fost depus un memoriu de prezentare prin care se specifică mai multe detalii.

Cererea continuă de terenuri pentru construcţia de case de vacanta si dotări turistice este cea care a facut proprietarii terenurilor sa ia în considerare dezvoltarea acestor terenurilor şi să dorească dezvoltarea întregii zone.

În proiect se face referire la studierea unui teren în suprafaţă totală de 15000 mp şi zona imediat limitrofă acestora, şi determinarea condiţiilor în care acest teren poate fi introdus în intravilan ca trup izolat şi folosit pentru construcţii turistice, case de vacanţă, dotări aferente. Din suprafaţa totală, o parte de 606 mp va fi trecută în domeniul public pentru lărgirea a două străzi. Zona studiată se află în Corbu de Jos, iar în vecinătatea parcelei se află alte parcele care au făcut obiectul unui PUZ aprobat, cu aceeşi destinaţie de ansamblu rezidenţial.

Numărul maxim de rezidenţi al acestui ansamblu se estimează a fi de cca.480 locuitori, deci rezultă o suprafaţă de spaţii verzi necesară de 2.400 mp. Din aceştia, 910 mp vor fi asiguraţi în zona de interdicţie totală de construire şi alţi 605 mp în zona de interdictie de construire. Suplimentar, o suprafaţă de cca 15 % din totatul suprafeţei destinate construirii ansamblului touristic / rezidenţial va fi deasemeni ocupării cu spaţii verzi. Spaţiu verde plantat la sol va consta în gazon şi flori.

Parcarile se vor rezolva integral în interiorul lotului, minimum un loc de parcare pentru fiecare 200 mp de suprafaţă construit — desfăsurată, rezultând un necesar de maximum 120 de locuri care se vor asigura în interiorul construcţiilor, în garaje amenajate la parterul sau demisolul construcţiei.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.