SPIT închiriază clădiri şi de la Rik SRL: plăteşte peste 4.000 de euro, lunar

0
344
Serviciul Public de Taxe și Impozite Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Serviciul Public de Impozite, Taxe și Alte Venituri ale Bugetului Local Constanța a închiriat mai multe clădiri de la SC Rik SRL, pe strada Interioară. Pentru acestea plătește 4.245 de euro fără TVA/lună.

În urma semnării contractului de locațiune, Rik SRL a pus la dispoziția SPIT două magazii de materiale, un atelier și un depozit, în suprafață totală de 849mp, pe strada Interioară nr. 2. Construcțiile vor fi folosite ca spații de arhivă și birouri.

Pentru aceasta, Rik va trebui să facă demersurile pentru schimbarea destinației imobilelor și să le amenajeze conform legislației în vigoare în domeniul arhivării. Și să obțină autorizațiile necesare în acest sens. Totul până la sfârșitul acestui an.

Noul contract de locațiune semnat de SPIT este valabil până la sfârșitul anului 2026. Iar până atunci, Serviciul de Impozite și taxe Local va plăti 4.245 de euro fără TVA/lună, la cursul stabilit, în fiecare an, de Ministerul Finanțelor Publice. Pentru anul 2022, prețul în lei al locațiunii este de 24.708,08 lei, TVA inclus, în fiecare lună.

Rik SRL are un unic asociat, Rică Ciric, și a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei. De asemenea, un profit net de 1,5 milioane de lei, cu un număr mediu de 49 de angajați. Principalul domeniu de activitate al firmei înființate în 1991 este comerțul cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc.

Menționăm și că, la sfârșitul lunii octombrie a.c., SPIT Constanța a încheiat și un contract de prestări servicii de mutare, cu Dragomir Transport Services SRL. Firma va trebui să mute de la cinci sedii ale SPIT peste 37.000 de bibliorafturi, aproximativ 30.000 de dosare legate și 2.000 de cutii. De pe Bulevardele Tomis și Alexandru Lăpușneanu, și străzile Sulmona, Badea Cârțan și Sg. Nicolae Grindeanu pe strada Interioară.

Valoarea contractului este de 56.000 de lei, iar serviciile vor fi prestate până la data de 16 noiembrie a.c.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.