Stila Goşu nu va putea să construiască blocul pe care și-l dorește

0
1442

Consilierii locali din Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură nu au avizat Planul Urbanistic Zonal propus de Stila Goșu, pentru a putea ridica un bloc în zona Flămânda.

Consilierii locali constănțeni sunt convocaţi vineri, 29 ianuarie a.c., în şedinţă, pe ordinea de zi figurând şi aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de str. Ion Lahovari, str. Flămânda, al. Panselei și IE 211047, inițiat de Stila Goșu.

Înaintea ședinței, proiectul de hotărâre a ajuns în Comisia de specialitate nr. 2 a Consiliului Local – Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură -, pentru a primi avizul aleșilor locali membri în aceasta, necesar înainte de a fi propus spre dezbatere în ședința Consiliului Local.

Aleșii locali din Comisia de dezvoltare urbanistică nu au acordat avizul acestui proiect de hotărâre, astfel că el nu va putea fi votat în Consiliul Local vineri, 29.01.2021, iar Stila Goșu nu va putea să construiască un bloc cu trei etaje în apropierea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, zona Flămânda.

Nici Direcția de Urbanism a Primăriei Constanța nu avizase favorabil acest proiect imobiliar.

„Nu mai construim blocuri între case! Primăria Municipiului Constanța nu a avizat favorabil un plan urbanistic zonal prin care, într-un cartier de case, ar fi urmat să se construiască un bloc. Inițiatorul acestui P.U.Z. intenționa să ridice un imobil D+P+3 niveluri, cu funcțiunea de locuire colectivă, pe un teren situat pe strada Ion Lahovari, la intersecție cu strada Ioan D. Chirescu. Edificarea acestui bloc ar fi modificat caracterul zonei: din locuințe individuale în locuințe individuale și colective.

Punctul de vedere al direcției urbanism a fost însușit de consilierii locali P.N.L. și U.S.R. în cadrul Comisiei de specialitate nr .2, care nu au avizat proiectul, spre deosebire de fosta administrație care, anul trecut, a aprobat un P.U.Z. similar pentru un teren situat pe strada Nicolae Iorga nr 5-7 . Atunci, într-o zonă în care se puteau construi doar locuințe individuale, s-a aprobat și ridicarea de locuințe colective, iar caracterul zonei a fost modificat“, au anunțat reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța.

Terenul pentru care Stila Goșu a inițiat Planul Urbanistic Zonal este situat pe strada Ion Lahovari nr. 152 și are 331mp.

Din Comisia de specialitate nr. 2 a Consiliului Local fac parte: Daniel Tatu (președinte – P.N.L.), Cristiana Popescu (secretar U.S.R.), Mihaela Andrei (P.N.L.), Cătălin Iacob (U.S.R.) și Costin Răsăuțeanu (P.S.D.).

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.