Un fost candidat la Primăria Voluntari vrea să construiască o unitate de cazare în Vama Veche

0
342

În zona de sud a litoralului românesc se construiește de zor, iar în ultimii ani au „răsărit” foarte multe unități turistice, respectând regimul de înălțime admis. Fie că vorbim despre afaceriști locali sau cei cunoscuți la nivel național, aici se construiește mult, cererea pentru spații de cazare fiind foarte mare.

Spre exemplu, Ștefan Lichwar, proprietarul Asco Construcții și fost candidat din partea PNL, în 2020, pentru funcția de primar în Voluntari, Ilfov, intenționează să construiască, împreună cu Liviu Mateescu, mai multe imobile cu funcțiunea de locuire și cazare turistică, pe parcela , parcela A463/49, 50, A463/51 din satul Vama Veche, comuna Limanu.

Însă, înainte de realizarea proiectului este nevoie de Elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru care Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a dat undă verde. Astfel, instituția abilitată de mediu decide ca: „Elaborare PUZ și regulament local de urbanism aferent în vederea construirii unor imobile cu funcțiunea de locuire și cazare turistică, propus a se în comuna Limanu, satul Vama Veche, extravilan, parcela A463/49, 50, A463/51, nu necesită evaluare de mediu,  urmând să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Zona studiată are o suprafață totală este de 20.904 m². Prezentul studiu are ca obiect întocmirea Planului Urbanistic Zonal generat de terenurile (terenuri libere de construcţii, intravilan), având o suprafaţă măsurată totală de 2.968 m² situate în sat Vama Veche, comuna Limanu. Pentru moment, după elaborarea PUZ, investitorii propun realizarea a unui imobil cu regim de înălțime 2S+P+2E+M/Er, spații verzi amenajate și alei pietonale.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.