VIDEO. Candidatul PNL Constanța la Senatul României, Septimiu Bourceanu, vrea să schimbe metoda de finanțare a sistemului de sănătate

0
456

Cu ocazia depunerii listelor de candidați pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral Județean, Septimiu Bourceanu a vorbit și despre proiectele de lege pe care vrea să le propună în Senatul României. Prim-vicepreședintele P.N.L. Constanța vrea să aducă mai multe amendamente Legii privind reforma în domeniul sănătății.

După depunerea listelor de candidați P.N.L. Constanța pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral Județean, ieri (21.10.2020), Septimiu Bourceanu a declarat: „Candidez pentru funcția de senator. Îmi doresc să activez în Comisia de Sănătate a Parlamentului României, pentru că acolo, în baza experienței mele de conducere a unităților sanitare, atât publice și private, doresc să îmi aduc aportul pentru îmbunătățirea legislației în vigoare. Pentru acest lucru voi menține contactul cu oamenii care lucrează în sistem, cu toate instituțiile care activează în sistemul sanitar, cât și cu colegii din Parlament, pentru a putea îmbunătăți legislația“.

În primul rând, prim-vicepreședintele P.N.L. Constanța vrea să aducă mai multe amendamente Legii Sănătății, mai ales în ceea ce privește finanțarea sistemului medical național. „Un amendament pe care îl voi propune face referire la finanțarea sistemului medical la nivelul județului. Trebuie să aducem mai mulți bani în toate județele, pentru sistemul medical. Când mă refer la sistemul medical, vorbesc de sistemul medical care servește toată populația României, asigurată sau neasigurată“, a precizat Septimiu Bourceanu.

În plus, candidatul P.N.L. Constanța la Parlamentul României, primul aflat pe lista pentru Senat, consideră că legea trebuie modificată astfel încât să includă și modalitățile de răspuns ale sistemului sanitar în caz de pandemie sau epidemie, ca o urmare a situației actuale în care ne confruntăm cu noul coronavirus.

„Pentru prima dată omenirea s-a întâlnit cu un asemenea fenomen și este pentru prima dată când mass-media a putut să relateze despre acest fenomen. Este clar că avem nevoie de o legislație, de un capitol în Legea 95 (Legea privind reforma în domeniul sănătății – n.r.) care să se refere la epidemii și pandemii. Acesta este un prim pas care trebuie făcut.

Cel mai important pas pe care noi trebuie să îl facem este să înțelegem că ne luptăm cu două arme împotriva acestei pandemii. O armă care este la fel de valabilă ca acum 100 de ani, prevenția, și a doua armă este cercetarea. Cu cât noi vom avea o atitudine preventivă, cu atât vom rupe lanțul epidemiologic mai repede. Acesta este succesul în a gestiona epidemia și pandemia“, a explicat Bourceanu.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.