VIDEO. Detalii din dosarul răfuielii de la Medgidia, care s-a lăsat cu o autoutilitară incendiată: „Am văzut un live pe Facebook și mi-am dat seama că iese rău“

0
284

Indivizii care au dat foc unei autoutilitare ce aparținea unei persoane cu care se aflau în rivalitate au fost condamnați la pedepse de închisoare cu suspendare. Decizia Judecătoriei Medgidia, din data de 18.05.2023, nu este definitivă. Inculpații au primit pedepse de 2,8 și 3 ani de închisoare, cu suspendare.

Probatoriul administrat în cauză a relevat că, în noaptea de 3 spre 4.12.2022, în intervalul orar 4.00 – 4.35, în baza unei înţelegeri prealabile şi după efectuarea unei verificări a locului săvârşirii faptei, inculpatul Fidan Asan s-a deplasat, împreună cu inculpaţii Osman Șaban şi Sali Emarah, cu autoturismul marca Audi A6, condus de inculpatul Sali Emarah, la benzinăria Rompetrol din Medgidia, de unde a achiziţionat aproximativ 2 litri de benzină, într-un recipient din plastic şi, pe fondul unui conflict preexistent, s-au deplasat cu acelaşi autoturism la domiciliul persoanei vătămate, C.S.T., din Medgidia, pe strada Dezrobirii. În faţa acestuia era parcată autoutilitara Mercedes-Benz, a persoanei vătămate, pe care inculpatul Asan Fidan a incendiat-o, folosind combustibilul achiziţionat, creând, astfel, un prejudiciu în valoare de 8.000 de euro, generând, totodată, o stare de pericol pentru locuitorii din zonă şi bunurile acestora.

Între inculpați și familia persoanei vătămate, respectiv Cherez, exista un conflict mai vechi, lucru confirmat și de plângerile înregistrate la Poliție, de amenințare cu vătămări corporale.

Unul dintre inculpați a declarat că, în noaptea cu pricina, a petrecut acasă la un prieten (Șiba), pentru că era ziua concubinei lui.

Persoana vătămată, audiată în cauză, a spus: „Sunt proprietarul autoutilitarei marca Mercedes-Benz pe care, în seara de 3.12.2022, am parcat-o în fața casei. După ce am parcat autovehiculul, i-am scos acumulatorul auto, pe care i l-am dat tatălui meu. În cursul serii, am văzut pe rețeaua de socializare Facebook, că unul dintre ei a făcut un live, în casa lui Racî. Acesta era beat și era însoțit de Racî și Șiba, și ginerele lui Racî. Întrucât familia mea este în conflict cu familia lui, am crezut că se va întâmpla ceva rău. În jurul orei 4.30, în timp ce dormeam la mine acasă, am auzit un zgomot puternic și am ieșit afară din casă. Am văzut cele patru persoane pe care le-am menționat mai sus cum dădeau foc la autovehiculului pe care îl aveam în fața casei“.

„În timp ce petreceam, filmam în mod direct pe Facebook petrecerea, însă în tot acest timp nu am adresat amenințări nimănui. (…) După aceea, ne-am hotărât să mergem la adresa de pe Dezrobirii, unde locuiește Cherez, să vedem dacă acesta este acasă, pentru a vorbi cu el, având în vedere conflictele între cele două familii. (…) Ajunși pe strada Dezrobirii, în dreptul imobilului, am observat autoutilitara marca Mercedes-Benz, de culoare albastră, parcată în fața porții acestuia, despre care știam că-i aparține. Apoi eu am vărsat benzina din sticlă pe bara din față la autoutilitară, după care am aprins bara cu o brichetă.Văzând că bara a luat foc foarte repede, am urcat în autoturismul marca Audi A6, alături de socrul meu și am plecat în fugă. Apoi, eu m-am culcat“, a spus unul dintre inculpați.

Au fost trimiși în judecată Rasim Sali, Emarah Sali, Șaban Osman și Fidan Asan, la Judecătoria Medgidia, iar pe 18.05.2023 aceștia au fost condamnați.

Liliana BELCIUG

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.