VIDEO. UMC are în dotare și simulatorul GMDSS, util pentru instruirea studenților în serviciul mobil maritim şi mobil maritim prin satelit: aici funcționează și stația ce a funcționat pe fosta navă-școală Neptun

0
155

În edițiile anterioare, Focus Press a prezentat două dintre simulatoarele din cadrul Universității Maritime Constanța, însă unitatea de învățământ superior dispune de mai multe astfel de simulatoare unice. După Complexul de Simulare pentru Navigaţie și Simulatorul de Maşină, vă aducem în atenție Simulatorul GMDSS, ce este utilizat în procesul de instruire a candidaţilor la obţinerea certfificatului de operator în serviciul mobil maritim şi mobil maritim prin satelit.

Simulatorul GMDSS- Global Maritime Distress and Safety System este produs de către KONGSBERG Marine Norvegia și a fost achiziţionat de către Universitatea Maritimă Constanța în varianta 1 Instructor Station/4 Student Stations în anul 2000 şi extins, ulterior, la configuraţia 1 Instructor Station/10 Student Stations în anul 2006. Acestare prezintă un software de simulare GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System) care este instalat pe o reţea de calculatoare ultramodernă (2006).

Toate sistemele de comunicaţii şi de navigaţie, sistemele de alertare GMDSS inclusiv procedurile de comunicaţii impuse de IMO STCW 95 (distress, urgenţă, securitate, comunicaţii generale, SAR-Search and Rescue) sunt simulate de Simulator GMDSS Norcontrol Capella 5.1.

Totodată, cel mai recent audit de certificare a echipamentelor şi cursului GMDSS s-a desfăşurat în luna noiembrie 2009 şi a fost efectuat de compania norvegiană TELENOR GROUP, universitatea primind Certificat de Furnizor Programe de Instruire conform STCW 95.

Pentru a aflat detalii tehnice și către ce studenți este adresat acest simulator GMDSS, reporterii Focus Press au stat de vorbă cu Legănel Dumitru, operator Radiocomunicații în cadrul Universității Maritime din Constanța.

„În laboratorul de GMDSS se găsește multă tehnică de radio comunicații reală. În calculatoarele din această sală avem un program de simulare de radio comunicații produs în Norvegia. Avem o stație de navă pentru că orice navă nu poate pleca din port fără această stație radio operațională. Aceste stații sunt pentru căutare și salvare, unde avem comunicații prin sateliți, comunicații prin unde terestre, necesarul unei nave pentru  a efectua un voiaj în bune condiții. Această disciplină de radiocomunicații este foarte importantă pentru că dacă nu știi să comunici nu poți ieși din situațiile critice ce au loc la bordul unei nave: scufundare, abandon, om la apă, incendiu la bord. Avem o stație de navă, cu tot ceea ce înseamnă autorizație de funcționare, exact ca la bordul navei.

Totodată, în cadrul acestui laborator, studenții efectuează practică și pe o altă stație ce a funcționat pe fosta navă-școală Neptun. Precizăm faptul că nava-şcoală Neptun, pe care foarte multe generaţii de studenţi au învăţat tainele meseriei de navigator, a avut un sfârşit asemănător cu al altor nave din flota României: a fost tăiată la fier vechi.

Mai avem o stație operațională cu tot ceea ce înseamnă certificat și autorizație de funcționare care reprezintă o altă navă. Acea stație a funcționat pe fosta navă-școală Neptun, în condiții excepționale. Aceste stații pot fi folosite aici, exact în condițiile de la navă pentru că sunt trecute și pe antene fictive și nu emitem semnalul în exterior, ci doar în zona noastră și astfel studenții pot lucra în condițiile asemenea celor de la bordul unei nave”, a declarat Legănel Dumitru, operator Radiocomunicații din cadrul UMC.

Tot aici, în cadrul acestui simulator se află și Tehnica de căutare-salvare, ce însumează tot ceea ce reprezintă un ajutor pentru navă. Tot aici se pot vizualiza pe un monitor toate navele aflate pe mare.

„În acest laborator mai avem și Tehnica de căutare-salvare, tot ce înseamnă un ajutor maxim pentru navă și echipaj, dar și în cabină avem multă tehnică operațională și reală. Acest laborator se adresează navigatorilor, mai ales studenților care urmează cursuri serviciilor de punte, dar atât ofițerul de punte, 1, 2 și 3, comandantul au obligația să obțină și să prezinte un certificat de operator radio. Dar și ofițerii electroniști, ofițerii au nevoie de noțiuni de radiocomunicații”, a mai spus Legănel Dumitru, operator Radiocomunicații în cadrul Universității Maritime Constanța.

Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) oferă pregătire în domeniul transportului maritim și în domenii conexe – inginerie economică, tehnologii și sisteme de telecomunicații, ingineria și protecția mediului în industrie, energetică.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.