ZIP Security merge în instanţă pentru licitaţia de monitorizare a cartierului Henri Coandă

1
2016
Foto arhivă

Locuitorii din cartierul social Henri Coandă au cauzat de-a lungul timpului diverse probleme. Scandaluri, nerespectarea orelor de liniște ș.a. Pentru ca situaţia din zonă să fie menţinută sub control, administraţia locală a luat decizia de a monitoriza video cartierul. În acest sens, în luna iulie a acestui an a fost lansată o licitație publică pentru achiziția unui sistem de supraveghere video, iar firma câștigătoare a fost una din București. La licitație s-au înscris și cei de la ZIP Security care au dat în judecată Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanța și alte două firme.

RAEDPP Constanţa, cea care gestionează locuinţele sociale din Henri Coandă, a demarat în luna iulie procedurile de licitație în ceea ce privește achiziția unui sistem de monitorizare video. RAEDPP și-a motivat intenția de a monitoriza zona cu pricina din prisma faptului că acolo locuiesc o diversitate de persoane, unele cu venituri foarte mici, asistați social, unii dintre ei care refuză să depună muncă în folosul comunității, astfel riscul ca aceștia să comită infracțiuni este unul extrem de ridicat, iar pentru a diminua acest aspect este imperios necesar ca zona să fie supravegheată video.

La licitație au participat nouă firme, iar câștigătoarea a fost Omnitech Electric. Pe locul doi au fost cei de la Greensoft, iar pe locul al treilea ZIP Security, societatea care nu a fost de acord cu această decizie. Reprezentanții firmei au făcut contestație la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, însă potrivit directorului RAEDPP, Florin Gheorghe, aceștia au pierdut. Se pare că nu s-au mulțumit și au mers mai departe în instanță. Astfel, în cursul zilei de 20 noiembrie, a.c, a fost înregistrat un dosar la Curtea de Apel Constanța la secția contencios administrativ și fiscal în care reclamant este ZIP Security Sistem SRL, iar la pârâți se află RAEDPP, firma câștigătoare și societatea care s-a aflat pe locul al doilea.

În legătură cu aceste aspect, Florin Gheorghe a precizat că știe despre această acțiune în instanță și că este dreptul societății, dar că licitația s-a desfășurat în mod corect și pe baza criteriului prețul cel mai scăzut.

Este vorba despre o licitației pe care am făcut-o la sistemul de monitorizare video al cartierului Henri Coandă. Am primit nouă oferte și a câștigat oferta cea mai bună cei de la Omnitech Electric din București. Cei de la Zip Security au fost pe locul trei și știu că au făcut și la CNSC contestație, dar au pierdut. Acum văd că au mers în instanță, e dreptul lor”, a declarat Florin Gheorghe, directorul RAEDPP.

Mihaela GIUGLEA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.