Zona Baba Novac se dezvoltă: se vor construi șapte blocuri a câte 10 și 9 etaje, iar la parterul unui imobil se va amenaja și o grădiniță

0
3825

Societatea Country Estate SRL continuă demersurile pentru construirea a șase blocuri de nouă și zece etaje pe strada Baba Novac, în vecinătatea cartierului Compozitorilor din municipiul Constanța. În acest sens beneficiarul investiției a depus un memoriu de prezentare al proiectului către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța.

Pe amplasament se propune realizarea unor imobile de locuințe colective realizate din 7 corpuri, cu diferite regimuri de înălțime, după cum urmează:

Blocul 1 până la 6 au regimul de înălțime S+P+10E, iar  În primul bloc investitorul și-a propus să construiască și o grădiniță ce va fi compusă dintr-un windfang, o zonă de așteptare, un hol, 5 Săli de clasă, două grupuri sanitare pe sexe pentru copii, o sală multifuncțională, un loc de joacă, zona spațiilor anexe care cuprinde: două vestiare evidențiate pe sexe cu toaletă și dus, un birou, un hol, două depozitari și o bucătărie.

Precizăm că pentru aceste imobile au fost emise Certificate de Urbanism în lunile februarie și mai a anului curent (vezi detalii AICI și AICI)

Cele șapte imobile vor cuprinde un total de 585 de unități locative și 782 de locuri de parcare. Terenul studiat face parte din teritoriul pentru care a fost elaborat şi aprobat PUZ prin HCLC nr. 238/25.06.2019, iar conform reglementărilor, terenul este situat într-o zonă în care funcţiunile admise sunt: comerț, alimentație publica, servicii, amenajări pentru accese, parcaje, locuințe colective si construcții pentru sănătate.

Investitorul intenționează să dezvolte acest proiect imobiliar în acea zonă a municipiului Constanța pentru că se află într-o continuă expansiune care merita valorificată. Mai mult, amplasarea construcției se face în conformitate cu respectarea reglementărilor de urbanism.

Potrivit memoriului de prezentare al proiectului valoarea investiției este de 57.040 100.00 de lei, iar perioada de implementare propusă este de 48 luni. Suprafața desfășurată totală este de 70 194.19 mp iar suprafața totală construită la sol este de 5 556.13 mp.

De precizat că zona unde se vor construi aceste blocuri va fi prevăzută cu un generos spaţiu verde, un parc destinat viitorilor locatari ai imobilului, dar nu numai.

Un alt proiect dezvoltat de Country Estate este cel din zona Energia: https://www.facebook.com/energiaresidence

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.