Asocierea de firme cu acționari și asociați prin Cipru şi Insulele Cayman a semnat contractele pentru iluminatul festiv din Constanța: economie de aproximativ 450.000 de lei

1
2372

Așa cum preconizam luna trecută, asocierea de firme RC Enego Install – Luxten Lighting Company a câștigat licitația demarată de Primăria Constanța pentru închirierea, montarea și demontarea unor instalații de iluminat festiv. Contractele au fost semnate în data de 27.10.2021, iar valoarea totală a acestora este de 4.999.676,15 lei, fără TVA.

Primăria Constanța a inițiat, în luna august a.c., licitația pentru închirierea unor instalații de iluminat festiv, pe perioada Sărbătorilor de Iarnă. Valoarea totală estimată a achiziției era de 5.433.469,49 lei, iar pentru aceasta a fost depusă o singură ofertă: asocierea de firme RC Enego Install – Luxten Lighting Company. Așa că aceasta a fost declarată câștigătoare, iar cele trei contracte au fost semnate în data de 27.10.2021.

Primul include iluminatul festiv al Șoselei Mangaliei, Bulevardelor 1 Mai, 1 Decembrie, Alexandru Lăpușneanu, I.C. Brătianu, Tomis, Mamaia, Ferdinand și străzile Dezrobirii, Soveja și Termele Romane, cu intersecțiile și sensurile giratorii aferente, precum și intrările în oraș. Valoarea acestuia este de 3.762.456,64 lei, fără TVA.

Al doilea include iluminat festiv în zona Peninsulară – Piața Ovidiu Constanța (unde este posibil să fie organizat Revelionul) și are o valoare maximă de 302.549 de lei (fără TVA), iar cel de-al treilea, iluminat festiv în parcuri, inclusiv în Parcul Tăbăcărie – zona Țara Piticilor, unde probabil se va amenaja Orășelul Copiilor. El are o valoare de 930.670,51 lei, fără TVA.

Astfel, în total Primăria Constanța a făcut o economie de 437.793,34 lei pentru iluminatul festiv din acest an, valoarea totală estimată a achiziției fiind de 5.433.469,49 lei, fără TVA.

Durata contractelor este de maximum 76 de zile de la data emiterii ordinului de lucru, cele două firme fiind obligate să monteze instalațiile de iluminat festiv închiriate în maximum 15 zile calendaristice de la acesta. Perioada de demontare este asemănătoare. Astfel, vom avea iluminat festiv pe toate străzile și parcurile menționate mai sus minimum 46 de zile.

Reamintim că liderul asocierii, RC Energo Install din Buzău, are ca unic asociat firma pe acțiuni Romcarbon. Aceasta are ca acționari firma Living Plastic Industry (33%), un offshore din Cipru, Joyful River LTD (21%), și un altul din Insulele Cayman: Romanian Investment Fund (14%). Administratorii săi sunt Ștefan Alexandru Toderița și cetățenii taiwanezi Yi Hao Wang și Liang Neng Huang.

La rândul său, Living Plastic Industry, ce oferă consultanță pentru afaceri și management, are ca unic asociat o firmă din Cipru, Morning Dew LTD, și ca administrator pe Kuo Heng Wang.

În cazul Luxten Lighting Company lucrurile sunt simple: firma din Capitală are ca acționari pe Nicolae Claudiu Rădulescu (40%), Ionel Pepenică (23%), Monica Maria Bucur (18%) și Silvian Șerbănescu (15%). 

Valentin ISPAS

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.