O singură asociere de firme, cu acţionari și asociaţi prin Cipru şi Insulele Cayman, interesată să câştige cei peste un milion de euro puşi la bătăie pentru iluminatul festiv de iarnă, la Constanţa

0
1907

Administrația locală a inițiat, în luna august a.c., licitația pentru închirierea unor instalații de iluminat festiv, pe perioada Sărbătorilor de Iarnă. Valoarea totală estimată a achiziției este de 5.433.469,49 lei, iar pentru aceasta a fost depusă o singură ofertă.

În acest an, Primăria Constanța nu va mai cere ajutorul firmelor locale pentru a ilumina festiv diferite zone din oraș, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Pentru că administrația locală a inițiat, încă din luna august a.c., licitația pentru închirierea unor instalații de iluminat festiv. Și doar o asociere de firme este interesată de cei peste un milion de euro ce sunt oferiți pentru închirierea, montarea și demontare, dar și intervenția la orice defecțiune a luminițelor, ce trebuie reparată în maximum șase ore.

Bineînțeles, vorbim de Luxten Lighting Company, care a câștigat și licitația pentru decorațiile de Paști, dar nu ea este liderul asocierii, ci RC Energo Install.

Reamintim că achiziția are mai multe loturi, iar oferta este depusă pentru toate trei. Lotul 1 include iluminatul festiv al Șoselei Mangaliei, Bulevardelor 1 Mai, 1 Decembrie, Alexandru Lăpușneanu, I.C. Brătianu,Tomis, Mamaia, Ferdinand și străzile Dezrobirii, Soveja și Termele Romane, cu intersecțiile și sensurile giratorii aferente, precum și intrările în oraș. Valoarea estimată a acestuia este de 3.766.956,64 lei.

Lotul 2 include iluminat festiv în zona Peninsulară – Piața Ovidiu Constanța (unde va fi organizat Revelionul) și are o valoare maximă de 408.850 de lei, iar lotul 3, iluminat festiv în parcuri, inclusiv în Parcul Tăbăcariei – zona Țara Piticilor, unde se va amenaja Orășelul Copiilor. Lotul 3 are o valoare estimată maxima de 1.257.662,85 lei.

Conform Caietelor de sarcini, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă vom avea iluminat festiv pe străzi timp de 46 de zile.

În acest moment, singura ofertă depusă este evaluată din punct de vedere financiar.

RC Energo Install are ca unic asociat firma pe acțiuni Romcarbon. Pentru 2020, societatea comercială din Buzău, ce are ca domeniu de activitate preponderent lucrări de instalații electrice (ca și Luxten), a raportat o cifră de afaceri de 7,6 milioane de lei și un profit net de doar aproape 225.000 de lei, având un număr mediu de 53 de angajați.

Romcarbon SA se ocupă, în special, de fabricarea plăcilor, foliilor, tuburilor și profilelor din material plastic, în Buzău. Are ca acționari firma Living Plastic Industry (33%), un offshore din Cipru, Joyful River LTD (21%), și un altul din Insulele Cayman: Romanian Investment Fund (14%). Administratorii săi sunt Ștefan Alexandru Toderița și cetățenii taiwanezi Yi Hao Wang și Liang Neng Huang.

La rândul său, Living Plastic Industry, ce oferă consultanță pentru afaceri și management, are ca unic asociat o firmă din Cipru, Morning Dew LTD, și ca administrator pe Kuo Heng Wang.

În cazul Luxten Lighting Company lucrurile sunt simple: firma din Capitală are ca acționari pe Nicolae Claudiu Rădulescu (40%), Ionel Pepenică (23%), Monica Maria Bucur (18%) și Silvian Șerbănescu (15%). Rădulescu, împreună cu Elena Angela Vlad și Vlad Andrei Rădulescu sunt administratorii societății pe acțiuni. Anul trecut, a reușit o cifră de afaceri de peste 76,9 milioane de lei și un profit net de 5,6 milioane de lei, cu un număr mediu de 232 de angajați.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.