Trei asistenți medicali ai Spitalului Județean Constanța au reușit să suspende executarea hotărârii prin care au fost evacuați din Summerland

0
4866
Foto cu rol ilustrativ

Patru asistenți medicali ai Spitalului Județean Constanța au trebuit să părăsească locuințele de serviciu din Summerland, în urma unei hotărâri a Consiliului Județean din luna februarie. Trei dintre ei au reușit să suspende, însă, executarea acesteia, în instanță, definitiv. Urmează pronunțările cu privire la anularea ei, pe fond.

Consilierii județeni constănțeni au adoptat, în februarie a.c., proiectul de hotărâre privind încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța asupra a patru locuințe de serviciu din complexul Summerland din Mamaia Nord, care sunt proprietatea publică a Județului Constanța.

Acestea fac parte din cele 25 de apartamente care au fost transmise în administrarea spitalului în 2014, de către CJC. Ele fuseseră cumpărate, în 2012, pentru specialiști care desfășoară activitatea în cadrul serviciilor publice de interes județean, respectiv pentru personal medical transferat din țară și străinătate la cea mai mare unitate sanitară din județ.

Dar trei dintre cei patru asistenți medicali ai Spitalului Județean care au rămas fără locuințe de serviciu, au depus plângeri prealabile, contestând legalitatea hotărârii CJC. Însă aleșii județeni le-au respins la sfârșitul lunii martie, așa că cei trei s-au îndreptat către Tribunalul Constanța, solicitând, mai întâi, suspendarea executării hotărârii CJC prin care a încetat dreptul de administrare al Spitalului Județean asupra celor patru apartamente de două sau trei camere și suprafețe cuprinse între 106,32 și 123,19mp.

Iar magistrații au dat dreptate, în parte, Violetei-Elena Cizmașu și lui Lucian Dogariu, dar au respins cererea Emiliei Băltărețu. Hotărârile din luna aprilie a.c. nu au fost, însă, definitive, așa că cei trei, dar și Consiliul Județean Constanța le-au atacat cu recurs.

De această dată, toți cei trei asistenți medicali au avut câștig de cauză, Curtea de Apel hotărând definitiv în favoarea lor, în iunie, septembrie și luni, 11 octombrie a.c.. Astfel, executarea hotărârii Consiliului Județean de încetare a administrării a patru locuințe de serviciu de către Spitalul Județean a fost suspendată până la decizia Tribunalului Constanța cu privire la anularea ei.

 În cazul dosarului de anulare înaintat de Emilia Băltărețu, doamna judecător Iulia-Laura Opariuc-Dan a încercat să se abțină, dar i-a fost respinsă cererea. Următorul termen este stabilit pentru 1 noiembrie a.c.

Și în cazul dosarului Violetei-Elena Cizmașu, doamna judecător, Raluca Elena Lupu, a încercat să se abțină, dar i-a fost respinsă cererea. Următorul termen este stabilit pentru 28 octombrie a.c.

Iar cererea lui Lucian Dogariu va fi înaintată spre soluționare Tribunalului București – Secția de contencios administrativ și fiscal, magistrații admițând excepția necompetenței teritoriale a Tribunalului Constanța.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.