Consilierii locali au omorât de tot proiectul imobiliar propus de Stila Goșu

0
1179

Consilierii locali constănțeni au votat, vineri, împotriva aprobării Planul Urbanistic Zonal propus de Stila Goșu, pentru a putea ridica un bloc în zona Flămânda. Proiectul nu avea nici avizul arhitectului-șef al Primăriei Constanța.

În ședința ordinară a lunii ianuarie 2021, de vineri, 29.01.2021, consilierii locali constănțeni au votat împotriva aprobării Planul Urbanistic Zonal propus de Stila Goșu. Acesta deține un teren de 331mp pe strada Ion Lahovari nr. 152 și dorea să construiască un bloc cu regim de înălțime D+P+3E.

Proiectul avea, însă, avizul negativ atât de la arhitectul-șef, cât și din partea Comisiei de specialitate a Consiliului Local.

„Prin acest P.U.Z. se introduce funcția urbanistică de locuință colectivă într-o zonă unde nu există această funcțiune, în acea zonă sunt numai locuințe individuale“, a susținut primarul Vergil Chițac.

Consilierii locali P.N.L. au votat împotrivă deoarece nu mai vor anormalități urbanistice, pentru a nu se mai construi blocuri între case, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu, liderul grupului de consilieri locali P.N.L.

Și consilierii locali U.S.R.-P.L.U.S. au votat împotrivă, deoarece stoparea haosului urbanistic din Constanța este unul din motivele pentru care s-au activat politic, a anunțat Dumitru Caragheorghe.

„În zonă există un regim de înălțime P+2, iar odată cu modificarea Legii 50, beneficiarul poate avea dreptul să supraetajeze cu 20%. În zona sunt, de altfel, clădiri care se duc chiar la P+3. Problema nu este a regimului de înălțime, nu este un bloc, un bloc este o clădire foarte mare P+5, P+7, P+10, ci se pune problema schimbării funcțiunii. Dar dacă se vor asigura locurile de parcare obligatorii, așa cum spune legea și regulamentul local, este o altă discuție. Se exagerează și se exploatează politic această discuție. Dincolo de faptul că se aglomerează o zonă, ceea ce dorește beneficiarul este un drept și rămâne la latitudinea Consiliului Local“, a declarat în ședința Consiliului Local Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor P.S.D., atrăgând atenția că schimbarea funcțiunii zonei nu ar trebui să fie un motiv pentru respingerea Planului Urbanistic Zonal propus, mai ales că este vorba de un imobil de doar trei etaje, ci respectarea legii cu privire la amenajarea locurilor de parcare obligatorii, a spațiului verde etc.

Inițial, proiectul a primit 2 voturi pentru, 16 voturi împotrivă și opt abțineri din partea consilierilor locali.

Deoarece nu s-a putut vedea cine ce a votat, s-a reluat procedura de votare, iar a doua oară au fost înregistrate 18 voturi împotrivă și opt abțineri, așa că proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal inițiat de Stila Goșu a fost respins.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.