Construcția de șase etaje din proximitatea hotelului Riviera, contestată de proprietarii Complexului Astoria

0
910

Proprietarii Complexului Astoria din Mamaia au contestat PUZ-ul pe care societatea S.C. Alex Lux S.R.L. l-a înaintat către municipalitate pentru a putea ridica un imobil cu șase niveluri. Cei de la Astoria susțin printre altele, că nu sunt suficiente locuri de parcare și că nu este indicat clar în documentație calea de acces care să permită intervenţia mijloacelor de stingere a incendiilor şi a celorlalte utitaje de intervenţie. Elaboratorii PUZ-ului susțin contrariul.

Zona studiată, în cadrul documentației de tip P.U.Z. are o suprafață de 34948 mp. Amplasamentul este situat în partea estică a municipiului Constanța, în stațiunea Mamaia, în proximitatea hotelului Majestic și Riviera, situată în țesut urban, turistic cu dotări aferente. De precizat este faptul că, pe acest teren se află deja o construcție ce urmează a fi desființată, urmând a se ridica un imobil de P+6E.

În data de 03.07.2020 beneficiarul a demarat procedura informării şi consultării publicului privind Planulul Urbanistic Zonal – “Staţiunea Mamaia, Zona Riviera, conform aviz oportunitate 162089/15.10.2018″, depunănd anunțul de intenție şi declaratia inițiatorului PUZ privind proprietarii din zona de studiu, în vederea notificării acestora.

Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică a fost primită o sesizare înregistrata sub nr. 117314/03.08.2020 formulată de SC Complex Astoria SRL, proprietar în zona de studiu, prin care sunt transmise observaţii cu privire la următoarele aspecte: modalitatea asigurării numărului minim de locuri de parcare pentru noul proiect imobiliar în condiţiile imposibiliţăii tehnice de asigurare a acestora în interiorul parcelei; nu se face dovada respectării restricţiei amplasării viitoarei construcţii în făşia de cel puţin 150 metri faţă de linia existentă a mării.

De asemenea, este nevoie de realizarea unei simulări tridimensionale a clădirilor propuse şi a clădirilor învecinate de pe loturIle de teren adiacente și se solicită indicarea clară a căii de acces care să permită intervenţia mijloacelor de stingere a incendiilor şi a celorlalte utitaje de intervenţie.

Prin răspunsul formulat elaboratorul PUZ a menționat că se vor respecta prevederile legale în vigoare privind asigurarea numărului necesar de locuri de parcare conform destinatiei şi capacitătii noii construcții și că pentru întreagă zonă de studiu aliniamentul existent situat după Promenada turistică Mamaia, a fost mentinut iar regimul juridic al terenurilor din zona studiată nu a fost schimbat.

Totodată, se precizează că simularea tridimensională solicitată de petenti se regăseste în documentația PUZ și că tot în documentatia PUZ contine studiul de însorire pentru toată zona studiată prin care s-au analizat toate imobilele, conform cadrului de reglementare incident, iar căile de acces au fost dimensioante la 6 metri lățime şi permit accesul mijloacelor de stingere a incendiilor la imobilele din zona studiată.

Societatea Alex Lux SRL își are sediul în Constanța, asociații fiind Laurențiul Daniel Lungan și Dumitru Damcaliu, fiecare cu 50% din capitalul social.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.