Directorul Colegiului Pedagogic, Anamaria Ciobotaru: “Am depus candidatura pentru a deveni școală pilot media. Am fost selectați”

0
1139
Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Național Pedagogic din Constanța. FOTO Alexandra VASILE
Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Național Pedagogic din Constanța. FOTO Alexandra VASILE

Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” din Constanța, cea mai veche unitate școlară din județul nostru unde elevii și profesorii scriu în fiecare an lecții despre empatie și solidaritate atunci când sprijină persoanele vârstnice, a fost selectat pentru a deveni școală pilot medie.

“Am depus candidatura pentru a deveni școală pilot media. Am fost selectați. Din acest semestru proiectul se va implementa și în liceul nostru. În contextul actual, educația media în școli reprezintă o necesitate. Beneficiile acestui program, așa cum au fost deja enunțate, sunt evidente: introducerea unor concepte de educație media în activitatea curentă a profesorilor și a elevilor de liceu, instruirea profesorilor de limba română în domeniul menționat, instruirea elevilor de liceu în sensul distingerii faptelor de dezinformare, a formării unor competențe care să vizeze deconstrucția mesajului media, stabilirea unor relații de interacțiune responsabilă cu social media“, susţine directorul Colegiului Pedagogic, prof. Anamaria Ciobotaru.

Instituția de învăţământ din Constanţa are ca deziderat dezvoltarea prin proiecte în parteneriat. “Ca unitate de învățământ preuniversitar pedagogic, instituție a cărei tradiție este de a forma dascăli, am dorit să facem parte dintr-un astfel de program deoarece am considerat că strategiile de educație media, folosite la clasă, ajută în mod real la predarea modernă, interactivă. Acestea se pot combina în mod armonios cu strategiile utilizate deja de elevii noștri, viitori dascăli, în vederea construirii unor situații inovative de învățare. Media reprezintă o sursă inepuizabilă pentru inițierea unor proiecte inovative. Instituția noastră are ca deziderat dezvoltarea prin proiecte în parteneriat. Toate participările elevilor și profesorilor Colegiului la numeroase seminarii, conferințe și Școli de vara în cadrul unor Universități renumite atât din Europa cât și din Statele Unite (Oxford, U.C.L, Queen Margaret, L.M.U, Harvard etc) pe care am avut șansa să le coordonez, au avut, în mare parte, ca punct de plecare, informații preluate din media. Aceste participări au fost experienţe fundamentale, ajutându-ne să înțelegem faptul că nota de inedit a unei instituții poate fi percepută în momentul în care ne distanțăm de interiorul unei situații și o interpretăm prin grila de concepte oferite de alte sisteme educaționale, confruntându-ne cu alte experiențe care subliniază diferențele“, a mai precizat directorul prof. Anamaria Ciobotaru. Pentru școală pilot media a fost selectat și Liceul Teoretic “Ovidius”, dar și Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”.

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.