Fost adjunct din Grupului de Nave Constanța, în proces cu ANI pentru o parte din avere pe care nu o putea justifica în urmă cu circa zece ani

0
882

Procesul dintre Agenţia Naţională de Integritate (ANI) și Adrian Sorin Pătraşcu, fostul adjunct-şef al Grupului de Nave Constanţa în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) continuă cu prima pronunțare pe fondul cauzei aflată în faza de rejudecare.

Potrivit ANI, Adrian Sorin Pătrașcu nu a justificat o parte din avere, în urmă cu peste 10 ani. Mai exact, este vorba despre o diferență nejustificată în cuantum de 244.372,94 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu soţia sa, în perioada 2009 – 2011.
 
Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Pătraşcu Adrian Sorin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere“, au anunțat reprezentanții ANI, în urmă cu câțiva ani, printr-un comunicat.

Cazul a fost tranșat de instanța de contencios administrativ, având ca obiect: ”acţiune în constatare”. Odată ajuns în faza de rejudecare, instanța de fond – Curtea de Apel Constanța –  s-a pronunțat miercuri, 29 septembrie, în defavoarea reclamantei, respingând acțiunea ca nefondată. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.