INTERVIU cu primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu: „În această vară se va finaliza proiectul de înființare a rețelei de distribuție a gazelor naturale”

0
1485

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press despre proiectele și obiectivele propune în anul 2022. Acesta a spus că, în vara anului curent, cel mai important proiect aflat în derulare va fi finalizat, fiind vorba despre înființarea rețelei de gaze naturale.

Totodată, acesta spune că majoritatea proiectelor aflate în curs de implementare sunt legate de infrastructură, asfaltare, rețea de gaze naturale, canalizare.

„Primăria Techirghiol și Consiliul Local, împreună ne-am organizat pe anul 2022, ne-am propus obiectivele pentru acest an. În primul rând dorim să finalizăm proiectele pe care le avem în implementare în orașul Techirghiol, pentru că majoritatea proiectelor pe care le avem în implementare, în acest an se vor încheia. Aici enumerăm proiectele pe care le avem în implementare pe fonduri europene. Avem  proiecte precum cel de schimbare a conductelor de apă și canalizare în orașul Techirghiol, în parteneriat cu compania RAJA, dar și cel mai important proiect aflat în derulare în orașul Techirghiol, implementarea sistemului de gaze în orașul Techirghiol. Deci aceste proiecte vor fi finalizate în acest an și să putem să beneficiem de aceste proiecte.”, a declarat primarul orașului Techirghiol Iulian Soceanu.

Mai mult, legat de proiectul ce vizează înființarea rețelei de gaze naturale, primarul Iulian Soceanu spune că cetățenii vor fi înștiințați în această vara despre procedurile și documentele necesare branșării.

„Cel mai important proiect, din punctul meu de vedere este cel de înființare a rețelei de gaze naturale. Anul acesta finalizăm înființarea celor 40 de km de rețea de gaze naturale și punerea în funcțiune a acestui sistem, pentru că există mai multe proceduri până la a putea cetățeanul a se racorda la rețeaua de gaze. În acest an, cred, eu, în vară vom putea transmite cetățenilor public ce documente vor trebui să depună pentru a se putea branșa la această rețea”, a mai precizat edilul.

Acesta mai spune că, pe lângă aceste proiecte importante, pe fonduri europene, unitatea administrativ teritorială Techirghiol a mai depus prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny un număr de alte șase proiecte de interes pentru orașul balnear din sudul județului Constanța. Astfel, se intenționează a se asfalta un număr de 23 de străzi, precum și finanțarea unei creșe.

„Acesta a fost obiectivul meu, la început de mandat să implementăm proiecte de infrastructură în orașul Techirghiol. Aceste proiecte sunt fiecare într-un anumit proces de implementare cu un procent mai avansat, peste 50%.  Dar în paralel pregătim proiecte pentru următorul exercițiu financiar, pe fonduri europene, ce urmează să se deschidă, dar și proiecte pe care le-am depus prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, unde am depus un număr de șase proiecte, le aveam pregătite, prioritare pentru mine sunt două, este vorba despre asfaltarea unui număr de 23 de străzi din orașul Techirghiol și am mai depus o cerere pentru finanțarea unui creșe noi. Deci acestea sunt obiectivele pe care noi nu le-am propus. Și apoi depunerea altor proiecte pe fonduri europene ”, a mai spus acesta.

În cadrul interviului au mai fost abordate subiecte precum bugetul pe anul acesta, iar primarul Iulian Soceanu spune că va fi votat la începutul lunii februarie a.c., taxele și impozitele ce au rămas ca cele de anul trecut, cu facilitățile cunoscute de cetățeni.

Pentru declarații complete, vă invităm să urmăriți interviul VIDEO

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.