La Spitalul Medgidia au fost transferaţi mai mulţi pacienţi de la Constanţa şi Tulcea: 4 sunt pozitivi

0
3865
Eugen Agliţoiu, managerul Spitalului Municipal Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia este unitatea suport COVID-19. Asta înseamnă că în această unitate medicală sunt internate persoanele confirmate cu noul coronavirus. De altfel, în cursul zilei de vineri, 24 aprilie, a fost luată decizia ca o femeie care se afla în Spitalul Judeţean Constanţa, pe Secţia Chirurgie, să fie transferată la Medgidia. Femeia, care este suspectă de cancer şi necesită intervenţii chirurgicale, a fost testată pozitiv.

„Avem deja patru persoane depistate pozitiv, transferate de la Constanţa la noi, la Medgidia. De asemenea, avem în spital şi suspecţi din Constanţa şi Tulcea, se aşteaptă rezultatele testelor”, a declarat, pentru Focus Press, managerul Spitalului Medgidia, Eugen Agliţoiu.

Potrivit managerului, transformarea spitalului de la Medgidia în unitate suport COVID-19 a însemnat recompartimentarea unor secţii, regândirea fluxului şi traseelor prin spital, aşa încât să fie eliminat riscul de infectare a cadrelor medicale. Totodată, pentru siguranţa familiilor cadrelor medicale şi nu numai, pentru 100 de persoane angajate în unitate a fost oferită cazare la hotel: „Cadrele medicale vor merge la hotel, pentru a-şi proteja familiile”. În privinţa materialelor, Agliţoiu a declarat că ele reprezintă o cheltuială foarte mare, dar că se descurcă: „Folosim fondurile spitalului, am primit buget şi de la primărie, 350 de mii de lei, şi avem fonduri, e drept, mai puţine, şi de la minister. Este un efort, având în vedere că un combinezon de unică folosinţă este 50 de lei, o mască poate fi între 16 lei şi 30 de lei. Am luat decizia de a achiziţiona şi 60 de lămpi ultraviolete. Au venit momentan 6, urmează şi restul. O lampă acoperă 55 de metri pătraţi şi ajută în lupta cu acest virus”, a spus Eugen Agliţoiu.

Alexandra CUCU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.