O familie din Peninsulă acuză că o ambulanță a fost oprită la bariera de la Lupoaică, SAJ susține altă variantă

1
2723

O doamnă ar fi solicitat o ambulanță pentru soțul său, luni noapte, în Zona Peninsulară, iar aceasta nu ar fi fost lăsată să intre dincolo de bariera de la Lupoaică. Reprezentanții SAJ susțin, însă, altă variantă.

Luni, 22 noiembrie a.c., aproape de miezul nopții, o constănțeancă a solicitat o ambulanță în Zona Peninsulară, pe strada Mircea cel Bătrân, aproape de Piața Ovidiu, deoarece soțului îi era rău. Aceasta susține că ambulanța nu a fost lăsată să intre dincolo de bariera de la Lupoaică, iar echipajul a trebuit să care tot ce avea nevoie în brațe, pe jos, după ce a lăsat autospeciala între Poarta 1 și 2.

„Cum este posibil așa ceva? Suntem păziți ca niște infractori cu Poliția și s-a instalat o barieră abuziv de pe 15.11.2021: nu este lăsată să intre ambulanța, mașina de butelii, mașina mortuară, mașinile de aprovizionare pentru restaurantele, hotelurile și afacerile din zonă, taxi, uber, curierii, s-au instalat semne de interzis și ridicare a mașinilor dacă sunt parcate pe străzile zonei, nu avem voie în zonă cu mai mult de o mașină pe apartament, nu există locuri de parcare pentru Zona Peninsulară, nu s-au construit locuri de parcare, suntem izolați de restul orașului și hărțuiți de peste o săptămână, ni se ridică mașinile de pe străzi de către Confort Urban, cu toate că plătim taxe și impozite pentru tot ce avem!

Suntem acuzați că nu știm cum este în alte țări civilizate, că suntem comozi și nu mergem pe jos, dar noi locuitorii Zonei Peninsulare suntem cei mai interesați ca această zonă să fie așa cum o visează unii, dar fără a construi locuri de parcare Primăria nu face altceva decât să distrugă afacerile din zonă și să facă viața locuitorilor zonei un calvar, fără niciun pic de respect pentru viețile și afacerile oamenilor. 

Să nu lași ambulanța să meargă la o urgență este un abuz extraordinar și dacă nu ajunge la timp, este chiar o crimă!“, ne-a transmis fiica doamnei care a solicitat ambulanța.

După incident, a doua zi, familia a depus o reclamație la Primăria Constanța, cu toate dovezile pe care le deține cu privire la acest abuz. 

Cu toate acestea, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Constanța ne-au precizat o altă variantă a celor întâmplate. Medicul dr. Claudia Tatarici ne-a declarat că echipajul a decis să meargă pe jos până la adresă deoarece ar fi trebuit să ocolească mai mult pentru a ajunge la locația indicată.

„Ambulanței i-a fost permis accesul la bariera de la Lupoaică, dar echipajul a decis să meargă pe jos deoarece ar fi ocolit mai mult pentru a ajunge la adresă. Colegii mei au decis să meargă la caz, să consulte pacientul și dacă era nevoie, ambulanțierul aducea ambulanța la adresă“, ne-a declarat dr. Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța.

Valentin ISPAS

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Doamna dr. Claudia Tatarici normal ca va apara institutia pentru care lucreaza, si o apara MINTIND cu nerusinare, ambulanta nu a fost lasata sa treaca de bariera de la Lupoaica! Cand cel mai normal este ca ambulanta sa parcheze in fata domicliului persoanei afectate, nu este normal ca persoanlul de pe ambulanta sa care efectiv echipamentul pe jos 100m si daca era nevoie sa fie transportata persoana la spital pe targa, ei trebuiau sa il care pe bratepana la ambulanta? Sau sa mearga repede la amulanta soferul si sa incerce sa o aduca in fata locuintei, ar fi pierdut timp pretios pentru viata pacientului. De ce nu spune doamna de la SAJ ca personalul ambulantei trebuie sa ocoleasca din cazua stalpisorilor instalati de Primarie pe toate stradutele din Zona Peninsulara, plus barierele de la Lupoaica si Hotel Palace, suntem efectiv izolati aici si ne este pusa viata in pericol in caz de nevoie a unei ambulante sau pompieri. Sa ne fereasca Dzeu de vreo urgenta medicala mai grava decat cea de luni sau vreun incendiu, nu ajung la timp! Primaria Constanta se va face vinovata de ceea ce se intampla! Regulamentul Zonei Peninsulare este un abuz si o ilegalitate, si sa nu se intample nimic mai grav, ca vor raspunde, noi locuitorii din Zona Peninsulara nu vom sta cu bratele incrucisate in fata acestor abuzuri! Si Mazare s-a crezut mai presus de lege si poate trebuie cineva sa-i reaminteasca domnului Chitac unde este fostul Primar al Constantei acum!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.