Până a ajuns Poliţia Locală la proprietarul clădirii care a devenit focarul de infecţie de pe strada Griviţei, imobilul a fost vândut!

0
3896

La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, Focus Press aducea în atenţie o situaţie ruşinoasă pentru un municipiu cu pretenţii cum este Constanţa. Un imobil situat la  intersecţia străzilor Griviţei cu Atelierelor a fost  transformat în ghenă de gunoi, devenind adevărat focar  de infecţie. Situaţia a fost semnalată reprezentanţilor  administraţiei locale, iar ulterior, pentru că răspunsul referitor la acest caz întârzia să apară, Focus Press a solicitat printr-o adresă oficială să fie comunicate măsurile dispuse de autoritatea competentă.

În data de 14 ianuarie 2021, administraţia locală a transmis următoarele: În referire la solicitarea dumneavoastră înregistrată la Primăria Municipiului Constanța cu nr. L544-5/06.01.2021, cu privire la măsurile contravenționale ce au fost luate pentru imobilul situat în municipiul Constanța, str. Griviței nr.50, vă comunicăm următoarele:

Ca urmare a verificărilor efectuate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Control disciplina în construcții și afișajul stradal, în data de 31.12.2020, proprietarul imobilului (persoană fizică) a fost sancționat prin proces verbal de constatare și sancționarea a contravenției nr. 6867/31.12.2020 în temeiul art.11, pct. 7 din HCL nr. 184/2013, pentru neluarea măsurilor de conservarea a fațadelor, astfel dăunând aspectului estetic al zonei, fiind dispusă ca măsură complementară reabilitarea și conservarea fațadelor dinspre str. Griviței nr. 50.

De asemenea, au fost efectuate verificări și din partea Serviciului Control protecția mediului din cadrul Direcției generale poliția locală, proprietarul fiind sancționat contravențional prin proces verbal nr. 7416/02.12.2020, în temeiul art.13, pct.1 din HCL nr.184/2013, pentru neasigurarea unei permanente stări de curățenie în interiorul și exteriorul imobilului fiind dispusă ca măsură complementară igienizarea imobilului sus menționat.

În momentul verificării punerii în aplicare a măsurilor impuse s-a constatat că imobilul a fost înstrăinat, iar procedurile de înștiințare și somare au fost reluate cu noul proprietar” – se arată înrăspunsul primit de Focus Press de la Primăria Constanţa.  

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.