Pavajul de granit din centrul istoric al Constanței refăcut pentru 26,4 milioane de lei

0
352
Zona Peninsulară - Piața Ovidiu. FOTO Cătălin SCHIPOR

Primăria Constanța a anunțat că Zona Peninsulară intră în reabilitare. Este vorba de proiectul cu finanțare europeana „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța-etapa II“ prin care se vor reamenaja 27 de străzi, în lungime totală de 2679 m, pe de altă parte cu finanțare de la bugetul local se va reface pavajul realizat în etapa I în zonele în care a fost deteriorat de traficul auto. Valoarea totală a proiectului este de 26.443.554,43 lei.

Consiliul Local a aprobat prin hotărârea nr. 294 REGULAMENTUL DE ACCES ÎN ZONA PENINSULARĂ A MUNICIPIULUI CONSTANȚA, în luna august a acestui an.

Măsurile de punere în practică a regulamentului cuprind montarea de indicatoare rutiere, bariere, stâlpi și bolarzi retractabili. Aceste măsuri au fost aprobate în cadrul Comisiei de circulație cu avizul Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, urmând a fi puse în operă treptat pe măsura efectuării lucrărilor în teren așa cum este prevăzut în avizul sus menționat, una dintre aceste măsuri fiind bariera amplasată la intersecția bd. Tomis cu str. Vasile Alecsandri.

Ulterior, Biroul Rutier a revenit printr-o adresă prin care a retras parțial avizul pentru implementarea măsurilor de reglementare a accesului în zona peninsulară, motivând impactul asupra traficului rutier prin amplasarea barierei respective.

Drept urmare, administratorul drumului va efectua lucrările necesare pentru revenirea la situația anterioară emiterii avizului Biroului Rutier din cadrul I.P.J. Constanța.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.