Primarul din Corbu anunță că va moderniza și reabilita drumul ce duce spre plajă

0
3943
Mașinile au luat cu asalt plajele sălbatice. FOTO ARBDD

După ce Vama Veche a fost cuprinsă încetul cu încetul de turiștii veniți pe litoral în căutare de aventură și pentru a petrece la malul mării Negre, iată că și plaja Corbu a devenit foarte atractivă pentru turiști.

În ultimii ani, afaceriștii aleg să investească în localitatea Corbu, tocmai pentru potențialul turistic pe care îl are. Prin urmare, investitorii depun proiecte în vederea edificării mai multor unități de cazare, ansambluri rezidențiale, blocuri vile și campinguri.

Investitorii au plecat de la ideea că, deși plaja Corbu este cunoscută ca fiind o plajă sălbatică și liniștită, turiștii tind să ia cu asalt și această zonă din sudul litoralului, fiind foarte aproape de Năvodari și stațiunea Mamaia.

Prin urmare, primăria localității Corbu se va implica activ pentru ca turiștii să se bucure de toate condițiile necesare pe litoral. Primarul Vasile Lumînare a declarat pentru ziarul Focus Press faptul că, o investiție extrem de importantă se va concretiza în unitatea administrativ teritorială, cea de asfaltare a drumul ce duce spre plajă. Acest tronson este format din beton și nu are loc decțt o singură mașină, fiind montate scuaruri la fiecare 1.000 de metri pentru ca vehiculele ce se intersectează să poată trece unul pe lângă celălalt:

”Vom asfalta drumul dintre Corbu și Vadu și intenționăm să asfaltăm, reabilităm și să modernizăm și drumul ce duce spre mare. Până una alta, avem în plan acest proiect pentru că mulți investitori s-au arătat dornici să construiască aici unități turistice. Vom întâmpina unele probleme legate de terenuri, dar vom expropria, sau vom negocia direct cu proprietarii pentru 1, sau 2 cm de teren pentru a putea asfalta și moderniza. Aceste aspecte le vom discuta la momentul potrivit și probabil va fi vorba de unele hotărâri de consiliu.”

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.