VIDEO. Viceprimarul Ionuţ Rusu anunţă construcţia unei parcări supraetajate la Casa de Cultură şi alte câteva P+1 în cartiere

5
1592

Viceprimarul municipiului Constanţa, Ionuţ Rusu, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, despre noile străzi care au devenit cu sens unic, opinând că sistematizarea actuală de pe străzile Nicolae Iorga, Ion Raţiu şi Poporului reprezintă „un succes”.

Tot Rusu a anunţat şi dezbaterea publică pe tema regulamentului aferent activităţii de taximetrie; de altfel, discuţiile cu taximetriştii au avut loc ieri, 15 februarie, însă deocamdată nu s-a ajuns la un consens – detalii AICI!

Revenind la interviul acordat de viceprimar, acesta a admis că asfaltarea de pe bulevardul Al. Lăpuşneanu va conduce la dispariţia locurilor de parcare din zonă, însă a dat asigurări că noua administraţie publică locală lucrează la identificarea unor terenuri pe care să fie construite parcări.

„Primul loc unde vom începe construcţia unei parcări – este acum într-un studiu de fazabilitate –, la Casa de Cultură este deja o parcare, la Liceul de Artă, în faţa bisericii din parc, cea construită, nu cea părăsită. Acolo este o parcare la sol, generoasă şi, în momentul de faţă, colegii mei au un studiu astfel încât să vedem cât de mare va fi parcarea. Vor fi câteva etaje subterane şi câteva etaje supraterane. (…) Va fi una dintre cele mai mari parcări care va prelua foarte multe maşini din vecinătăţi”, a spus Ionuţ Rusu. Conform acestuia, viitoarea parcare va fi edificată din bani de la bugetul local.

 „Am identificat locuri în cartiere, pentru mici parcări P+1 (…) De exemplu, între strada Tulcei şi Badea Cârţan, acolo era un maidan, unde a fost înfiinţată o parcare, cu peste 400 de locuri de parcare la sol”, a mai afirmat Rusu.

Interviul complet îl puteţi urmări în materialul VIDEO!

Citeşte şi:

5 COMENTARII

 1. Cum sa reprezinte un succes sensurile unice de pe Iorga și Rațiu? Dl. Viceprimar a văzut ce coada se formează acum la intersecția Bd. Mamaia cu Mircea?

 2. Cum sa reprezinte un succes sensurile unice de pe Iorga și Rațiu? Dl. Viceprimar a văzut ce coada se formează acum la intersecția Bd. Mamaia cu Mircea?
  În plus, schimbarea sensului pe Țepeș Vodă, face ca vei care doresc sa ajungă pe bd. Mamaia sunt nevoiți sa o ia pe la Spitalul Mare sau I. Gh. Duca.se ocolește o groaza.

 3. De cand sa schimbat sensul pe str Tepes Voda se blocheaza traficul de cand intri de pe Mamaia pana in intersectia cu,Casa de Cultura.. Refaceti sensurile cum erau odata ca e strigator la cer ce faceti… pe Mircea e alt ambuteiaj. Voi chiar nu vedeti ??? Ce succes vedeti voi prin batjocora asta?

 4. Hai sa schimbam de dragul schimbarii.
  Va ramane in istorie ca primarul “incurca lume”. Nici o logica, doar cozi, poluare, nervi. O bataie de joc fata de cetateni.
  Ati vazut vreo consultare a contribuabililor ori a specialistilor?!? Nimic.
  PNL, te mai voteaza mutu’ la Constanta. Putem sa-l dam jos pe acest incurca lume?

 5. Bai, nea Chitac, fa ba nene ceva bun si invita-ne…haide-ti am facut parcare cu nspe etaje, dar pana atunci nu ne face viata amara…ai dat toata Constanta(oras) peste cap!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.