10 şcoli din județul Constanța nu au primit avizul DSP. Între timp, elevii vor merge în aceste unităţi, respectând anumite măsuri de protecție

0
392
rptnboz

Ziua de luni, 14 septembrie, a marcat începerea noului an școlar, însă în condiții cu totul diferite, în raport cu anii trecuți, iar asta din cauza situației create de pandemia de coronavirus și a măsurilor impuse de la nivel central, ce au ca scop prevenirea răspândirii infectării cu virusul Sar-Cov-2.

La nivelul județului Constanța a fost organizată o conferință de presă la care au participat George Niculescu, prefectul județului Constanța, Sorin Mihai – inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Cristina Schipor – director executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța (DSP), Carmen Șerbănescu – coordonatorul structurii Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și Anamaria Ciobotaru – directorul Colegiului Pedagogic.

O veste bună anunţată în acest context este faptul că județul Constanța se încadrează în scenariul verde, conform căruia toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile, însă, din păcate, o singură localitate din județ intră în scenariul roșu, unde toți elevii vor susţine orele online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori, fiind vorba de Cuza Vodă.

Inspectorul școlar general județean, Sorin Mihai a declarat că în acest moment sunt infectate zece cadre didactice din cadrul preuniversitar și patru din cadrul universitar, în timp ce trei carantinate, iar în acest caz nu va fi vorba de înlocuirea acestor cadre didactice, pentru că vor susține orele online.

Un subiect aprins a mai fost cel legat de unitățile de învățământ – 10 la număr – care nu au primit avizul Direcției de Sănătate Publică Constanța (DSP) pentru că nu au apă curentă: ”Unitățile de învățământ în care nu s-a eliberat avizul sanitar, echipele mixte constituite din reprezentanți DSP și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean au verificat situațiile, iar în termen de 15 zile în aceste unități de învățământ trebuie să revenim. Între timp, dumnealor trebuie să depună documentația necesară pentru primirea avizului sanitar. Elevii au posibilitatea să susțină cursurile în unitatea de învățământ îndeplinind anumite condiții care trebuie să fie reglate în acest termen temporar”, a declarat, pentru Focus Press, Sorin Mihai.

De precizat că în continuare rămân neclarificate o serie de aspecte legate de începerea anului şcolar, inclusiv legate de cele 10 unităţi care nu au aviz DSP, dar în care se vor desfăşura ore.

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.