Amenajarea unei piețe urbane în zona Gării Constanța, departe de a se realiza curând

1
680

Proiectul pe care primarul Vergil Chițac îl prezenta ca fiind necesar pentru revitalizarea zonei Gării Constanța, locul des tranzitat de către cetățeni, iar în sezonul estival luat cu asalt de către turiști, este departe de a fi realizat. Lucrările nu vor demara prea curând.

Planul Urbanistic Zonal pentru amenajarea pieței urbane în zona Gării Constanța va fi analizat din nou. Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei se va întruni în ședință în data de 8 iunie a.c., iar pe ordinea de zi se află, iar, acest proiect. Este vorba despre Elaborare PUZ – amenajare piață urbană zona Gara CF, inițiator Confort Urban SRL – etapa emitere aviz arhitect-șef.

Precizăm faptul că Primaria Municipiului Constanța a lansat, în luna martie a.c., în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal Amenajare Piață Urbană Gară Constanța. Totodată, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a dat undă verde proiectului.

PUZ-ul prevede reconfigurarea circulației auto și pietonale, amenajarea de spații verzi și construirea unei parcări de mari dimensiuni subterană și supraterană, cu o capacitate de aproximativ 479 de locuri, din care 46 pentru mașini electrice, precum și a unei parcări și o zonă de încărcare pentru autobuzele electrice.

Suprafața totală de intervenție este de aproximativ de 35.748 mp, din care 14.757,37 mp neintabulați, reprezentați de străzi, trotuare și platforme betonate.

Se propune construirea unui nod intermodal complex alcătuit din: parcare (stație) acoperită autobuze și autocare, amenajarea de străzi noi, platforme pietonale și parcare supraterană publică supraetajată, cu sistem de taxare pe termen lung și cu facilități de încărcare pentru automobile electrice, și construire clădire administrativă/birouri pentru funcțiunea de transport.

Conceptul de amenajare a Pieței Gării ar face din spațiul public o prioritate și ar viza o dezvoltare modernă, pragmatică, dar și armonioasă a zonei: ar pune accent pe crearea de noduri ce integrează diverse moduri de transport și ar avea în vedere transformarea zonei din jurul gării într-o zonă frumoasă, vibrantă, capabilă să îi întâmpine pe toți cei care vizitează Constanța, dar și să răspundă nevoilor oamenilor.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.