Continuă construcţia unui bloc de cinci etaje pe strada Unirii. Beneficiarul, „la secret”

0
1398

Primăria municipiului Constanța a emis, în cursul zilei de luni, 29 martie a.c., un act de urbanism în vederea continuării lucrărilor ce se efectuează pe strada Unirii, la numărul 31, în vederea construirii unui bloc de cinci etaje. Valabilitatea actului este de 12 luni de la data emiterii acestuia.

Investitorul nu mai este precizat în noul act postat pe site-ul primăriei, transparenţa oprindu-se în pretextul GDPR, aşa cum relata pe larg Focus Press într-o ediţie anterioară (detalii AICI şi AICI).

Chiar şi cu aceste date „la secret”, primăria nu a reuşit să ascundă (încă) actele din trecut. Mai exact, conform votului consilierilor din cadrul ședinței de Consiliu Local din 2008, proiectul de hotărâre aprobat prevede Planul Urbanistic Zonal pentru investiția construirii unui imobil de locuințe în regim de înălțime D+P+4-5 etaje cu asigurarea a șapte locuri de parcare în incintă pe strada Unirii, nr 31, pe un teren în suprafață de 184 mp, în proprietatea lui Pescu Sima și Pescu Polixenia-Cornelia.

Reprezentanții Primăriei Constanța au reacționat la adresa materialului publicat:

Datele pot fi văzute la adresă, pe panoul cu informațiile de șantier. Însă publicarea lor online nu este permisă de GDPR. —– Raportat la publicarea pe Internet a unor date cu caracter personal, subliniem faptul că dreptul la viaţă privată și protecția datelor cu caracter personal sunt garantate de art. 26 din Constituție, art. 8 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, precum și art. 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale a UE, iar diseminarea în spațiul virtual a datelor persoanelor fizice în cauză și, implicit, punerea la dispoziția unui număr potențial foarte mare de persoane, fără niciun control asupra utilizării ulterioare a datelor în scopuri posibil incompatibile cu scopul inițial, poate conduce la afectarea acestor drepturi fundamentale.
Astfel, prin jurisprudenţa relevantă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (Hotărârea din 6 noiembrie 2003, în cauza Bodil Lindqvist) s-a statuat că referinţele pe o pagină de Internet la diverse persoane şi identificarea lor prin nume sau alte mijloace constituie „prelucrare de date personale efectuată integral sau parţial prin mijloace automate”, iar prin publicarea pe Internet, datele personale devin accesibile unui număr nedefinit de persoane.”

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.