Început de an școlar atipic: fără flori, îmbrățișări sau părinți în școli! Mesajul emoționant al unui director de școală din Ovidiu: “Cu răbdare, iubire și înțelegere, învingem COVID”

0
2485

 Elevii și preșcolarii din judetul Constanța, dar nu numai, vor avea un început de an școlar atipic. Pentru prima dată în istorie, nu se vor mai organiza festivități de deschidere, elevii nu vor mai avea voie să se îmbrățiseze, ci dimpotrivă, vor trebui să stea la distanță unul de celălalt și să poarte mască de protecție pe toată durata orelor. Un director de școală din localitatea constănțeană Ovidiu a dorit să transmită un mesaj important pentru elevi și părinți înainte de începerea noului an școlar, fiind încrezător că numai împreună cu aceștia, uniți, vor învinge COVID-19.

Deși trăim vremuri atipice, credem cu tărie că toți copiii au nevoie de educație, dar și de a fi alături unii de ceilalți. De aceea ne-am pregătit să îi primim pe elevii noștri în sălile de clasă în condiții de siguranță. (…) Ne-am fi dorit să fim în prima zi de școală, să zâmbim și să ne strângem în brațe, dar contextul actual nu ne permite din păcate. Am însă convingerea că vom trece uniți peste aceste vremuri, apreciind poate mai tare tot ceea ce ne înconjoară, apreciind mai mult oamenii și timpul“, susține prof.univ.primar Silvia Nicolae, noul director al Școlii Gimnaziale nr. 2 “Poet Ovidiu” din localitatea Ovidiu.

Facem precizarea că școlile din Ovidiu au optat pentru varianta hibrid. Este scenariul ce presupune împărțirea colectivelor de elevi în grupe care vor participa la cursuri prin rotație, săptămânal, alternând prezența fizică, cu participarea on-line. În acest scop, sălile de clasă au fost dotate cu camere audio-video, iar calculatoarele și rețeaua de internet au fost adaptate corespunzător.

“Elevii de la Școala Primară nr. 4 Poiana, vor fi prezenți tot fizic în clase, zilnic, deși suntem pregătiți și acolo cu tot ceea ce impune schimbarea scenariului. Elevii din clasele primare și gimnaziale vor primi rechizite și auxiliare pentru acest an școlar din partea Editurii Litera, prin parteneriatul încheiat cu Primăria orașului nostru. Orarul, distribuția elevilor pe grupe/săli de clasă și alte aspecte organizatorice vă vor fi comunicate de către învățători și diriginți pe grupurile de WhatsApp. În speranța că vom colabora cu succes în interesul copiilor, vă urăm un an școlar bun, cu sănătate, inspirație și putere de muncă. Cu răbdare, iubire și înțelegere, învingem COVID“, susține prof.înv.primar Silvia Nicolae. Un mesaj similar a transmis și directorul liceului “Ion Podaru” pentru elevi și părinți.

În ceea ce privește festivitățile de deschidere a noului an școlar, ministrul Educației Monica Anisie a precizat că ar fi mai bine ca în acest an să se renunțe la ele. ”Aș recomanda ca acele festivități de deschidere a anului școlar să fie evitate, să nu îi mai expunem pe elevi și părinți. Le recomand să încerce să evite o astfel de festivitate, dar dacă doresc, atunci să o facă în spațiu deschis și cu scaun pentru fiecare elev în parte, ca să se mențină distanța”, a precizat ministrul Educației.

Sunt și cadre didactice care au rugat părinții să nu trimită copiii cu flori la școală: “Ar fi greu și pentru noi și pentru copii să ne aducă flori. Noi nu-i putem îmbrățișa în contextul pandemic“.

Cu flori sau fără flori, cadrele didactice așteaptă cu mare nerăbdare copiii la ore. “Îi așteptăm cu inima deschisă pe copii, să ne bucurăm împreună de zile petrecute la școală“, a declarat, pentru Focus Press, directorul Silvia Nicolae.

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.