O societate din Tulcea a obţinut “derogare”: transformă un imobil de locuinţe, situat pe sit arheologic din Zona Peninsulară, în clădire cu spaţii comerciale şi birouri

0
6349

În urmă cu câteva săptămâni, Focus Press prezenta intenția unor investitori de la construi în zona Peninsulară, într-o zonă unde au fost descoperite situri arheologice importante, imobile cu regim de înălțime de trei etaje, iar una dintre societăți a obținut cel de-al doilea  Certificat de Urbanism. Certificatul a fost emis de către Primăria Constanța marți, 30 martie a.c., în vederea realizării investiției.

Concret, este vorba despre societatea tulceancă Datatur, pentru care municipalitatea a emis în luna decembrie a anului trecut primul Certificat de Urbanism în vederea consolidării, modificării, extinderii, supraetajării imobilului existent D+P locuință la D+P+3 etaje, însă funcțiunile admise sunt cele de locuințe, amenajarea de birouri nefiind admisă, cu precizarea ca vestigiile arheologice să fie conservate.

Cel de-al doilea Certificat de Urbanism prevedere consolidarea, modificarea, extinderea, supraetajarea imobilului existent din D+P în D+P+2 etaje cu schimbarea destinației din locuință, în locuințe colective cu spații comerciale și birouri pentru agenții de turism la demisol.

Societatea  Datatur a fost înființată în anul 2001 și are sediul pe strada Babadag din Tulcea. Firma este controlată de Radu Florin Georgescu și Victor Georgescu. Victor Georgescu este fiul milionarului Cornel Georgescu, care deține firma de construcții Coral, firmă ce a reabilitat la Constanța mai multe clădiri, printre care Tomis Mall și Palatul Justiției.

Precizăm că imobilul care face obiectul investiției este situat pe strada 9 Mai, colț cu strada Arhiepiscopiei (fosta stradă Muzeelor) la numărul 11.

După cum punctam, săpăturile efectuate de către arheologi în anul 2018, pe acele terenuri, de pe strada 9 Mai, au scos la iveală situri care datează din mai multe perioade (detalii AICI), fiind vorba despre o groapă din perioada elenistică, dar și despre clădiri cu destinație publică, potrivit directorului interimar al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC), Aurel Mototolea.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.