Dezastru ecologic în Tulcea: firma contractată să incinereze oile moarte de pe nava Queen Hind NU figurează că ar avea incinerator

0
3358
Parchetul a deschis o anchetă privind cadavrele animalelor îngropate, în loc să fie incinerate

Societatea care a încasat bani pentru incinerarea cadavrelor oilor de pe nava Queen Hind și care a fentat autoritățile, SC Cazacioc & CO SRL, este chiar din localitatea Smârdan, pe raza căreia au fost descoperite cadavrele îngropate ale animalelor.

Culmea este că pe pagina web a societății, apare un anunț prin care reprentanții firmei se laudă că: “Prin incinerarea produselor de origine animală obținem îngrășământ mineral organic (Terrafertil). Folosind acest îngrășământ la fertilizarea legumelor și plantelor, în general, înseamnă ca mâncam sănătos!”. Nu se știe cât de sănătos mâncăm, dacă ne bazăm pe cele prezentate pe site-ul firmei, dat fiind că au recurs la o astfel de formă de înșelăciune în dauna statului. De asemenea, se pune întrebarea: unde anume se află acel incinerator al acestei societăți, dat fiind că, în momentul de față, nici în județul Constanța, nici în Tulcea, nu există niciun astfel de incinerator funcțional?!

Date despre firmă

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, societatea Cazacioc & CO SRL a fost înființată în 1992 și are în acționariat 3 persoane, Cazacioc Daniel Gelu, Czacioc Viorel și Cazacioc Elena. De asemenea, la obiectul de activitate al firmei este precizat, ca obiect principal, “colectarea deșeurilor nepericuloase”, însă la activități secundare sunt trecute activități de la cultivarea legumelor, lucrări de dulgherie, comerț, facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată și chiar activităţi de design specializat.

Singurul punct de lucru al societății este cel din satul Smârdan, unde nu se află niciun incinerator, deci este exclusă varianta ca acesta să se afle altundeva. Sau poate nu e declarat. Ultimul bilanț depus la Registrul Comerțului este cel aferent anului 2019, care prezintă o cifră de afaceri de 12.213.767 lei, iar profitul et apare ca fiind de 7.347.378 lei. Tot registrul Comerțului arată că, până în prezent, firma nu a fost urmărită penal sau trimisă în judecată, însă, în urma anchetei privind oile moarte și îngropate la marginea localității, datele se pot schimba cât de curând.

De precizat că firma a fost contractată ca obligaţie accesorie a companiei care a câştigat procesul de ranfluare a navei Queen Hind şi de scoatere a oilor din navă şi din mare.

Daniel ALBU

Mai multe detalii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.