EDITORIAL. Dragi parlamentari, v-ați făcut de râs. Din nou! Cum, mă, să-l respingi pe judecătorul Danileț, în favoarea unuia care i-a plagiat lucrarea?!

0
352

Am trăit să o văd și pe asta! Un magistrat, despre care se știe că a avut rezultate slabe la finalizarea studiilor și despre care se știe că a plagiat teza de doctorat, a fost votat ca judecător la Curtea Constituțională, pentru următorii nouă ani, în defavoarea contracandidatului său, despre care se știe că este doctor în drept „pe bune“, a avut rezultate mult mai mari decât primul și, culmea, este autorul lucrării pe care acesta a plagiat-o.

Păi cum mă, tu, parlamentarule, să-l respingi pe judecătorul Cristi Danileț, pe care, apropos, l-ai mai luat și la mișto cu unele întrebări, și să-l votezi chiar pe cel care a devenit doctor în drept plagiindu-l?? Voi i-ați comparat, măcar de curiozitate, pe cei doi candidați, ca să vedeți ce realizări profesionale au? Vi s-a părut că procurorul Bogdan Licu va face față mai bine situațiilor, în Curtea Constituțională, mai bine decât Cristi Danileț, doar pentru că unul a fost propunerea PSD, iar celălalt a fost propus de USR?

Sau l-ați votat pe Licu pentru a nu vă compromite relațiile politice? Pe asta s-a mers? Pentru că dacă e așa, atunci să nu mai spuneți că reprezentați interesele românilor, fiindcă românii de rând nu sunt interesați de relațiile și jocurile voastre politice. Românul de rând, așa cum este el, își dorește ca organele statului să funcționeze normal, fără amestecul vostru, al politicienilor și al criteriilor voastre! Voi ați reușit să compromiteți până și pincipiul separației puterilor în stat.

Cum vă permiteți voi, penibililor, să-l întrebați pe judecătorul Danileț dacă știe să tundă gardul viu sau de când face arte marțiale? Nu uitați că voi v-ați ocupat fotoliile actuale prin votul oamenilor, pe când el a dat examene, a studiat, a făcut carieră prin muncă, nu prin politică, iar acele activități pe seama cărora v-ați amuzat sunt pasiuni sau activități gospodărești, dar vă depășește acest termen.

Dacă ați fost în stare să respingeți un candidat „doxă“ doar pentru că este propunerea unui partid cu care nu mai aveți nimic de împărțit și care a intrat în opoziție, atunci și voi meritați să vă faceți bagajele, pentru că, pe mine cel puțin, nu mă mai reprezentați. Iar ca mine gândesc muuulți.

Poate, în mod legal, imunitatea voastră parlamentară (eu știu exact ce este aia, voi știți?) vă dă dreptul să nu dați explicații oricui despre votul vostru din Parlament, despre ce ați votat și ce nu, dar eu, ca jurnalist, am voie și chiar am menirea să vă atrag atenția și să am propriile opinii despre voi și să mi le exprim public, chiar să fac și acuzații la adresa voastră. Pentru că, așa cum am scris mai sus, pe mine, ca cetățean, voi nu mă mai reprezentați de mult! Pentru că eu am nevoie de câte un „Cristi Danileț“ în fiecare instituție a statului, nu am nevoie de plagiatori, hoți, mincinoși și ipocriți, mai ales în Parlament, acolo unde totul se rezumă la „Mie ce îmi iese?“

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.