EDITORIAL După exercițiile de imagine ale Poliției Române, în Gara CFR Constanța, haosul s-a reinstalat

0
1483
Catalin Schipor

De câteva zile, mai marii din IGPR au comandat, așa cum faci la Glovo de exemplu, ample acțiuni de control prin gări și mijloace de transport în comun. Să arate la populație că sunt prezenți, că fac, să nu mai fie acuzați că o freacă. Menta.

La ore bine stabilite, când e liniște și pace, oameni ai legii patrulează pe peroane, prin autogări…

În afara acestor ore și acțiuni, Gara CFR Constanța este un no man’s land, un tărâm în care e care pe care. Începând cu personajele agasante cu „cazare, cazare“ care te abordează de pe peron și te însoțesc, aceiași sau preiau alții ștafeta, până în fața Gării. Aici, începe alt război psihologic: un transport ieftin… transport care cu puțin noroc te costă cât rata la o mașină.

În fața Gării CFR, în perioada sosirii trenurilor, în special a celor de noapte, haosul este la el acasă, aducând aminte de traficul rutier dintr-o țară din lumea a treia, cu mașini parcate care pe unde, taximetriști care își caută următoarea pradă… Aceasta este realitatea.

Vreți rezultate, vreți să vă credem? Vreți să creșteți nivelul de încredere? Acționați cum trebuie, ajutați în special turiștii care ajung pe litoral cu trenul, să nu se simtă victime de cum pășesc pe peron.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.