EDITORIAL Fix un an de la alegeri, fix nicio realizare

0
582
Vergil Chiţac

Și uite așa a trecut un an de la alegerile locale din 2020. S-au întâmplat multe, dar, paradoxal, mai nimic, cel puțin la nivelul municipiului Constanța.


Se pot număra pe degete cele câteva schimbări din Constanța: sensuri unice mai multe, un regulament al parcărilor cu taxe de parcare ”mai ceva” ca pe vremea fostului primar, câteva lucrări pe un mare bulevard care încă sunt în curs de desfășurare, alte lucrări la sistemul de termoficare, în urma cărora trama stradală a fost refăcută, apoi a fost săpată din nou, ca și cum cineva și-a uitat bisturiul în operație, multe linii trasate pe asfalt în locul parcărilor promise și un fost director din primărie ”debarcat” după aproape un an și care se întoarce de unde a venit.

În rest…scandaluri cu comercianții și, implicit, războiul declarat ”salamului” vândut în Mamaia, scandaluri cu cetățenii, întreruperea contractului cu vechea firmă care se ocupa de întreținerea spațiilor verzi și altele de acest gen. Realizări – p…auză!
O să spuneți: ”Bine, dar a trecut abia un an de mandat, nu a fost timp”. Vă reamintim că, mai prin primăvară, ”cineva” din primărie spunea: ”Suntem în primul an, ne permitem să luăm decizii nepopulare, avem timp, în următorii trei, să demonstrăm ce am făcut cu banii”.
Ei, dacă i-am întreba ce au făcut cu banii în primul an, există două variante: ori ne lasă să așteptăm răspunsul oficial mult și bine (pentru că mai avem solicitări trimise în baza legii privind furnizarea informațiilor de interes public la care nu au răspuns, deși au trecut luni bune), ori o să ne arate la sfârșit de mandat unde au fost cheltuiți banii bugetului local.

Până atunci ”mucles!”. Apropos, dacă tot ne îndemnau, în urmă cu câteva luni, să adoptăm câte un spațiu verde pentru a-l îngriji, pentru că primăria era impotentă din acest punct de vedere, de ce nu ne îndeamnă nimeni să adoptăm și câte un loc de parcare pe care să-l îngrijim și de care să ne folosim? Aaa… spațiile verzi din jurul blocurilor nu scoteau niciun profit! Parcările Da!
Domnule primar Chițac Vergil, vă invităm să ieșiți seara prin oraș, după ora 21:00, așa cum a făcut Cristian Popescu Piedone, recent, în Sectorul 5. Să stați de vorbă cu oamenii prin parcuri, să vedeți care le sunt nemulțumirile și, mai presus de toate, să cunoașteți orașul și să vă familiarizați cu el, pentru că într-un an de când ați preluat mandatul nici nu-i cunoașteți străzile sau bulevardele. Veniți într-o seară prin oraș, fără mașină, ca să vă cunoască și lumea, pentru că de la alegerile de acum un an v-ați cocoțat pe un piedestal de nu mai aveți niciun contact cu lumea din jur.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.