EDITORIAL. MAMAIA – CONSTANȚA, DESTINAȚIA ANULUI 2050!

0
468
rpt

În luna martie a început votul în Competiția Destinația Anului 2023, competiție în care orașul Constanța este nominalizat la categoria „ORAȘE CARE INSPIRĂ” și Mamaia, la categoria „STAȚIUNI TURISTICE”. Cu ce și pe cine ar putea inspira, în aceste momente, orașul de la malul mării, nu știu, cum nu înțeleg de ce a fost nominalizată stațiunea Mamaia, cartier al Constanței actualmente, la stațiuni turistice.

Cert este că Primăria Constanța a dus o campanie de mobilizare destul de agresivă pe acestă temă, îndemnând constănțenii, în repetate rânduri, să voteze cele două destinații. Să le luăm pe rând. Constanța – oraș care inspiră. Care inspiră tot praful celor 31 de șantiere aflate în oraș, care inspiră incapacitatea administrației locale de a duce o lucrare la bun sfârșit, care inspiră apă caldă și căldură, cu porția. Cam asta „inspiră” constănțenii în zilele noastre. O parte dintre ei critică municipalitatea. Aceeași municipalitate care i-a determinat să voteze alte orașe, adică au făcut PR Oradei, Iașului ori Timișoarei. Cam acesta este nivelul actual al Primăriei Constanța.

Mamaia – stațiune turistică. Da, Mamaia a fost cândva o stațiune turistică de mare inters pe litoralul românesc; acum a rămas doar un cartier cu construcții haotice, mizerie, și cluburi de fițe. M-am tot gândit, dar nu am găsit nici măcar un singur motiv pentru care ar putea cineva vreodată să voteze Mamaia. Nu există. Sunt în schimb „n” lucruri pentru care să nu o votezi. Aglomerația excesivă din sezonul estival, lipsa evenimentelor de orice natură care să atragă turiști, manelele din cluburi, fumul de mici și hamsie etc. Și aș putea continua la nesfârșit. Chiar nu vă e rușine să invitați oamenii să voteze Mamaia? Chiar nu vă pică obrazul? Ce calendar de evenimente are Mamaia? Nici unul. Și nici nu a avut în ultimii ani.

Stau și mă întreb, constănţeancă fiind, de ce trebuie să fac 45 de minute cu mașina de la Victoria până la Boema, de ce nu sunt locuri de parcare suficiente, de ce trebuie să fac slalom cu mașina printre gropi și canalizări, de ce nu există suficiente spații verzi și locuri de joacă, de ce? Unde sunt parcările supraetajate promise în campania electorală, domnule primar? Pe hârtie, știu. Sau așteptați 2024 ca apoi să ne dați peste nas și să spuneți că trei ani au durat documentațiile? Om trăi și om vedea, dacă vom vedea sau poate vom trece cu vederea.

În aceste condiții, dragi constănțeni, sunteți invitați să votați Constanța și Mamaia, pentru DESTINAȚIA ANULUI 2050! Să auzim de bine!

Mihalea GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.