#Editorial. Moțiunea de cenzură, o piesă de teatru de nici doi lei

0
278

Moțiunea de cenzură s-a amânat iar ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum. Doar 226 de aleși au fost prezenți în sală. Cinci parlamentari de la PSD au lipsit, iar președintele PSD, Marcel Ciolacu a precizat că va propune excluderea lor din partid. Pam pam…Păi nu era logic că așa o să se întâmple și că ne mai facem de râs încă o dată în presa internațională?

O întrebare retorică, desigur. Păi de ce ar vrea PSD să dea jos guverul pus de ei? Unii spun că pentru a atrage atenția, având în vedere că stau cam prost în sondajele pentru alegerile locale și că PNL le-ar „lua fața” în teritoriu. Păi cum să nu le „ia fața” dacă aproximativ 200 de primari de la PSD au trecut la PNL, așa fără nici o jenă.

Revenind la moțiunea de cenzură, o mascaradă ieftină pentru care nu aș fi plătit bilet în viața mea să o văd, mai mulți politicieni au susținut că nu se va întâmpla nimic și că guvernul va rămâne în continuare. Printre ei a fost și europarlamentarul Traian Băsescu, care declara pentru Focus Press: „Nu se întâmplă nimic. Rămâne Guvernul Orban până după alegeri. (…) Am prea multă experienţă să nu îmi dau seama cum judecă preşedintele. Rămâne Guvern interimar până după alegerile legislative”.

Și Victor Ponta a mai țipat pe la ușile Parlamentului că este „un blat” între PNL și PSD, dar nu l-a băgat nimeni în seamă. Și uite așa prostim populația cu tot felul de minciuni ieftine de stânga și de dreapta. Care dreapta? Dreapta aia în care s-au înscris 200 de primari de stânga?

Și ca să fie treaba bună ne mai preia și presa internațională să ne mai facem un pic de râs și pe acolo. „Guvernul minoritar centrist al premierului Ludovic Orban a supraviețuit unei moțiuni de cenzură în Parlament, luni, asigurând astfel stabilitatea politică într-un moment în care România se luptă să curbeze epidemia de coronavirus care i-a schilodit economia”, scrie Reuters. Cu alte cuvinte, săracilor ăia din România le arde de moțiuni de cenzură în timp de se împrumută de milioane de euro de la UE.

Una peste alta, moțiunea de cenzură a fost prima piesă de teatru jucată înainte ca guvernul să deschisă oficial teatrele, așa că aveți grijă pentru ce reprezentații vă cumpărați bilet!

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.