EDITORIAL. Țara lui Papură Vodă: părinții primesc 10 lei în plus la salariu, iar Senatul își cumpără limuzine noi

0
258
Dan Albu

Într-o țară în care prețurile continuă să crească tot mai mult, unde o asigurare RCA costă aproape cât un salariu minim pe economie, iar cu bonurile de masă primite într-o lună abia reușești să umpli un coș de mână la supermarket, mai-marii din stat, în marea lor mărinimie, s-au gândit la binele cetățenilor și au adoptat o nouă lege.

Mai exact, a fost adoptat un normativ ce prevede deducerea din impozit, pentru părinți, de câte 100 de lei pentru fiecare copil înscris în instituțiile de învățământ. La o primă vedere sună bine. În schimb, în practică s-a constatat că beneficiul fiscal net pentru părinţii cu copii este de doar 10 lei pe lună. Adică un părinte primește, în plus, 120 de lei pe an, la salariu. Or, acest beneficiu este mult sub nevoile pe care un părinte le are pentru a creşte un copil, cu atât mai mult cu cât aceste este şi elev. Pare, mai degrabă, o glumă, mai ales că tot statul beneficiază de această măsură.

Se mai și precizează în normativ că doar un singur părinte poate beneficia de această facilitate fiscală, nu ambii, ca să nu cumva să sărăcească statul.

În schimb, senatorii suferă de limuzine noi! Nu multe. Doar 22 de bucăți, de peste 40.000 de euro bucata, adică peste 4.500.000 de lei. Probabil în cele deja existente în parcul auto nu se mai simt confortabil și îi apucă tusea sau junghiul.

Vrem să evoluăm, dar nu ne mai facem bine. Asta e Țara lui Papură Vodă!

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.