Lucrările pentru reabilitarea Sinagogii Mari din Constanța, în linie dreaptă

0
175

Vești bune! Sinagoga Mare din Constanța, imobilul monument istoric al urbei va fi reabilitate în curând. Clădirea istorică situată pe strada C.A. Rosetti la numărul 2, colț cu strada Petru Rareș se află în administrarea Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Compania Națională de Investiții, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, a anunțat în cursul zilei de joi, 4 martie a.c., că obiectivul de investiții „Executarea lucrărilor de primă urgență Reabilitare Generală Teplu Israelit Constanța” a fost inclus în lista sinteză a subprogramului „Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcțiilor”, aprobată prin Ordin al Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice, scrie metropolaconstanta.ro

Totuși se precizează că finanțarea obiectivului de investiții se va realiza în corelare cu alocațiile bugetare destinate acestor subprograme.

Demararea demersului, în urmă cu câțiva ani, se datorează eforturilor Comunității Evreiești din Constanța, forului său tutelar –  Federația Comunitățior Evreiești din România (FCER) și a președintelui său actual, deputatul Silviu Vexler, precum și a intervențiilor personale ale fostului primar al Constanței, Decebal Făgădău, mai citează publicația menționată.

Citește și:

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.