Municipalitatea a inițiat licitația pentru reabilitarea Casei Embiricos și transformarea acesteia în Incubator de afaceri

0
403
Casa Embiricos, fost Palat al Navigație. FOTO Cătălin SCHIPOR

După lungi așteptări, Primăria municipiului Constanța trece la o altă etapă în ceea ce privește reabilitarea fostului Palat al Navigației, imobil situat în Zona Peninsulară. A fost demarată o licitație publică în vederea executării lucrărilor de construcții în cadrul proiectului ”Incubator de afaceri”.

Bijuteria arhitecturală, Casa Embiricos sau fostul Palat al Navigației de pe strada Nicolae Titulescu, colț cu strada Dr. Ion Cantacuzino, se află într-o stare evidentă de degradare, fiind un real pericol pentru turiștii și constănțenii ce tranzitează zona istorică a urbei.

Reamintim că în anul 2019, după mult timp în care clădirea a fost lăsată de izbeliște servind drept adăpost pentru oamenii străzii, a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru transformarea imobilului istoric într-un incubator de afaceri modern, primul hub regional dedicat industriilor creative pentru antreprenorii din partea de sud-est a României.

Precizăm că la începutul anului curent municipalitatea a emis Certificat de Urbanism dar și Autorizație de Construire în vederea punerii în siguranță și consolidării clădirii, însumând toate lucrările de intervenție în primă urgență, necesare pentru punerea în siguranță, în regim de urgență, a clădirii de locuințe colective cu regim de înălțime D+P+4E+M de pe strada Nicolae Titulescu nr. 13.

În prezent, administrația locală a inițiat procedura de achiziție în cadrul investiției ”Execuție lucrări de construcții în cadrul proiectului Incubator de afaceri”.

Obiectivul general al proiectului constă în crearea unui incubator de afaceri sectorial, destinat sectorului industriilor creative, într-un imobil cu regim de înălţime S+P+4E+M, localizat în Municipiul Constanţa, care îşi propune să devină primul hub regional al comunităţii antreprenoriale angrenată în sectorul industriilor creative din regiunea Sud-Est şi să contribuie la sporirea competitivităţii regionale, la generarea de inovaţii şi la crearea de noi locuri de muncă calificate şi plătite competitiv. Ȋn cadrul incubatorului vor fi asigurate servicii de suport de înaltă calitate pentru firmele incubate şi vor fi create mecanisme de facilitare a transferului de experienţă, know-how şi cunoştinţe specifice dezvoltării afacerilor de succes, atât către noii antreprenori din industriile creative, cât şi către întreaga comunitate antreprenorială din regiunea Sud-Est.

Valoarea totală a proiectului, conform anunțului este de 9.872.161,97 de lei, iar data limită de depunere a ofertelor este 27 august a.c..

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.