PNL Constanţa sau patru legături de mărar la preţ de una

0
251

Să tot fie ceva vreme de când am tăcut și nu am mai scris. Păi nici nu prea aveam ce să scriu, sincer. Nu era nimic de zis pentru că nu era nimic… nimic.

Până deunăzi când, ce să vezi!? Minune!!! Viceprimarul Rusu Ionuț a avut o poziție tranșantă în principala intrigă dâmbovițeană cu accente caragialești care se numea „A fi sau a nu fi… Ovanesian”.

Sincer, nu pot decât să apreciez curajul domniei sale, pentru că este vorba de curaj, dacă nu cumva cei de la PNL îl vor lăsa singur pe câmpul de luptă și vor tăcea “inteligent” ca și până acum. Deci iată cum, la aprope un an de la numirea în funcția de city manager a Feliciei Ovanesian, numire în contradicție totală cu poziția PNL Constanța, minunea se pare că se apropie de faza pe tranșee. Și spun asta evident luând în considerare replica primarului Chițac, care l-a făcut pe Ionuț Rusu și infantil, și grosolan. În mod normal ar trebui să iasă și PNL Constanța să zică ceva, dar acolo nu mă aștept să văd asemenea curaj. Păi nu au avut ei curaj să se împotrivească la început când era evident că primarul Chitac se poziționează pe o linie paralelă cu PNL Constanța. Ce să zic acum !? Nu pot să nu remarc însă că a fost nevoie să se adune peste un an de „țipete” ale constănțenilor, combinate cu contrele consilierilor locali PNL, cu frustrarea viceprimarului PNL, cu ceva nemulțumiți din PNL Constanța (nu tot, și revin pe subiectul ăsta), cu omul de afaceri (nu spun nume, că se știe) care îl susține pe Chitac, ca să se producă o mișcare. Ce mai du-te-vino! Sincere felicitări Feliciei Ovanesian, că ţine piept la atâția bărbați de stat.

Trecând peste aceste felicitări sincere, atât către Rusu, cât și către Ovanesian, fiecare însă pentru cu totul altceva, aș vrea să revin la PNL Constanța. Spunea vestitul CTP că PNL a reușit să-și dea cu ranga în ambii genunchi. Eu aș zice că, daca ar fi fost să angajez pe cineva super priceput, cu experiență și pe bani grei să facă atât rău PNL Constanța, nu ar fi reușit o asemena performanță pe cât au reușit ei singuri. Și aici trebuie să remarc și să apreciez viziunea colegei mele de redacție și șefei mele directe, care a anticipat acest lucru încă din prima zi a anului 2020.

În felul acesta, văd că echipa de conducere a PNL Constanța, condusă de nişte finanțiști cu reală și consistentă expertiză (fară niciun sens peiorativ), a reușit să aplice un principiu din economie și în politică. Principiul spune că dacă ai un leu la începutul anului, să încerci să faci 4 până la sfârșitul anului. Adică, profit! E, uite așa a reușit și PNL Constanța de a făcut într-un an 4 PNL-uri… dar mai mici. Un PNL este Constanța Altfel, al doiea este PNL Constanța variantă intrată la apă, altul este PNL care îl susține pe Cîţu și ultimul este cel care îl susține pe Ciucă. Acum înțeleg și de ce la PSD Constanța au golit cămara de popcorn, au băut tot sucul și dorm pe rupte deoarece chiar nu contează ce fac sau dacă fac ceva, că la final pot câștiga și prin absență sau cu un cal șchiop și chior, asta da nu cumva fac blat, cum spun gurile rele prin târg. Dar ce mai contează acum dacă după acest mandat ne va conduce un cal șchiop și chior sau o găină cu capul tăiat alergând bezmetic prin curte?! Pentru noi ceilalţi va fi același lucru! Trist, nu?!

P.S.: Nu ar fi deloc de mirare dacă la congresul extraordinar de duminică, unde o să candideze doar premierul, generalul Nicolae Ciucă, PNL Constanța să se rupă iar în două, iar cei din apripa Huţucă-Septimiu-Coşa să voteze cu premierul Ciucă, iar cei din aripa Chiţac-Ovanesian cu generalul Ciucă.

Al vostru,

Fiul Cetăţii, crescut la umbra lui Publius Ovidius Naso!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.