Probleme peste probleme pentru Daniel Zaif: afaceristul nu a obţinut certificatul de urbanism pentru un nou bloc de trei etaje în cartierul Tomis Plus

1
2568

Afaceristul Daniel Zaif intenționa să ridice un imobil de trei etaje (plus etajul tehnic) în cartierul Tomis Plus din municipiul Constanța, însă Primăria Constanța a emis un Certificat de Urbanism, marți, 8 iunie a.c., în care motivează faptul că la adresa aceea nu se poate construi întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate.

Actul de Urbanism cu numărul 2013 statuează următoarele:”Prezentul document nu poate fi utilizat în scopul declarat pentru ”Construire imobil S+P+3 Etaje +etaj tehnic- Locuințe colective întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate conform HCL nr. 121/2011, HCL număr 285/2017 (indicatori urbanistici, retrageri, amplasarea clădirilor unele față de altele pe aceeași parcelă) având în vedere faptul cp pe parcela cu numărul cadastral 230504 a fost emisă autorizația de construire cu numărul 300/17.02.2020 ”Construire imobil locuințe colective S+P+4 etaje (retras) cu parcaje la subsol”.

Precizăm că amplasamentul este situat pe bulevardul Tomis la numărul 425, parcela 287 din municipiul Constanța, iar societatea prin care Daniel Zaif construiește este SC Management Administration & Services SRL.

Despre investitor:

Daniel Zaif este asociat în Management Administration & Services SRL,  Black Sea Transport SRL, precum și în societăți radiate cum ar fi: Eurobelgrom SRL,  Diamond Exchange SRL, Diamond Invest SRL, Energoteam SRL, Super Rt Trading SRL, Tomis Development SRL .
 

Afaceristul Daniel Zaif s-a mai confruntat în trecut cu astfel de probleme, în sensul că amplasamentele pe care intenționa să construiască blocuri erau situate extrem de aproape de alte construcții, creând astfel un disconfort. Precizăm că un astfel de proiect a fost suspendat de către 17 constănțeni, locuitori în cartierul Tomis Plus. Aceștia au atacat în instanță investiția de pe strada Napoli ce aparține S.C. Management Administration & Services S.R.L. În luna mai a anului curent, Curtea de Apel Constanța a suspendat definitiv executarea autorizației de construire nr. 300/17.02.2021, respingând recursul înaintat de S.C. Management Administration & Services S.R.L. împotriva deciziei Tribunalului Constanța, care a suspendat, de asemenea, în februarie a.c., implementarea actului administrativ. Potrivit autorizației care a fost suspendată, firma putea să ridice un bloc cu regim de înălțime S+P+4E (retras) pe strada Bratislava, în spatele blocului în care locuiesc reclamanţii. Blocul în care locuiesc reclamanţii a fost construit de un asociat al lui Daniel Zaif, Lucian Orban.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Degeaba. Pana se refuza constructia unui bloc se elibereaza alte 10 autorizatii. Eu nu mai inteleg acest paradox, intr-un oras aflat in cadere libera din punct de vedere economic si social, cine cumpara toate apartamentele astea ? Oamenii fug de aici, populatia scade, numarul blocurilor creste peste noapte.

    Sa fie oare semnele unui imens bubble imobiliar care asteapta sa explodeze ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.