Vopseaua folosită la parcările din centru a fost mai scumpă, sau mașinile sunt mai în siguranță în Zona 0? Cum se justifică diferența de preț?

0
2873

Deunăzi ascultam părerea unor bucureșteni cu privire la aceeași problemă pe care o întâmpinăm și noi, la Constanța: noile tarife pentru parcare.

Trecând peste faptul că noii reprezentanți ai municipalității nu au făcut nimic concret, de la câștigarea alegerilor, până în prezent, se vede de la o poștă că, pentru moment, au o preocupare excesivă cu privire la încasări de pe urma locurilor de parcare pe care nu le-au creeat, sau dacă există, sunt făcute de alții.

Pe vremea fostului primar, cumva ne resemnasem. Au fost montate indicatoare cu tariful pentru parcare și pașii de urmat. Acum, în schimb, avem diferențe de preț pentru parcare, în funcție de zonă, însă nejustificate, în opinia mea.

Ca și cum dungile albe trasate pe asfalt nu ar fi făcute cu aceeași vopsea, ca și cum vopseaua folosită în centrul orașului ar fi de o altă calitate sau a fost cumpărată la un alt preț. Sau ca și cum mașina mea ar fi mai bine păzită în Zona 0 decât în Zona I sau II. O aberație. Pentru că nimeni nu asigură nimic. Atâta timp cât aceleași mașini pot parca în toate zonele, în spații amenajate identic, prin trasarea unor dungi, cum se justifică diferența de preț?

Așa cum am mai arătat și altă dată, înțeleg ca prin plata unei taxe să primesc în schimb o contraprestație, măcar o supraveghere video care mi-ar da posibilitatea să-l identific pe cel care mi-a lovit mașina parcată și a fugit. Nu mi se pare suficient să justifici, ca primărie de municipiu, o taxă, doar pentru niște linii trasate pe asfalt. Unde sunt parcări amenajate, mai treacă-meargă, dar unde doar s-a trasat o dungă întreruptă, paralelă cu bordura, mie nu-mi sună a parcare.

La fel s-au trasat linii pe asfalt și pentru așa-zisele ”piste pentru biciclete”. Oare se pregătește vreo taxă și pentru bicicliști? Că doar nu s-a consumat atâta vopsea de pomana!

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.